paspoort

Omschrijving

Wie naar het buitenland wil, heeft een paspoort of identiteitskaart nodig. Deze reisdocumenten zijn daarnaast te gebruiken als identiteitsbewijs in Nederland. In Nederland is iedereen vanaf 14 jaar verplicht om zich te kunnen identificeren door middel van een Nederlandse identiteitskaart of paspoort.

Naar welke landen kan ik reizen met een Nederlands paspoort?

Met een paspoort kunt u naar alle landen in de wereld reizen. Voor sommige landen is een aanvullend visum nodig. Contactgegevens van ambassades en consulaten kunt vinden op www.rijksoverheid.nl.

Wat voor paspoorten zijn er?

  1. Het nationaal paspoort: geldig voor legitimatie en reizen in de gehele wereld.
  2. Het zakenpaspoort: voor mensen die veel reizen voor hun werk. Dit is een gewoon nationaal paspoort met extra pagina's voor visa en stempels.
  3. Het noodpaspoort: dit is een nooddocument en is alleen geldig als legitimatiebewijs. Een noodpaspoort wordt alleen verstrekt door de Koninklijke Marechaussee.

Laat u niet zomaar kopiëren

Voorkom fraude met een kopie van uw paspoort.Geef nooit zomaar uw paspoort af. Als iemand een kopie wil maken, vraag dan altijd waarom dit nodig is. Geeft u een kopie af? Help dan misbruik te voorkomen. 

Schrijf op de kopie:

  1. dat het een kopie is
  2. aan welk bedrijf u de kopie geeft
  3. de datum waarop u de kopie afgeeft 

Kijk voor meer informatie op www.rijksoverheid.nl/identiteitsfraude