Energie Actief Soest

Energie Actief Soest is een initiatief van inwoners die anderen uit Soest wilen helpen hun woning energiezuinig te maken. Dit doen zij door het delen van kennis en ervaringen. Neem eens een kijkje op de website: www.EnergieActiefSoest.nl

 

Samen-werken aan energiebesparing

De gemeente Soest, inwoners, woningcorporaties en bedrijven werken al vanaf 2010 samen aan het realiseren van energiebesparende maatregelen in Soest en Soesterberg (gemeente Soest). 
Vanaf 2010 tot en met 2013 was er het programma €nergiek Soest om huizenbezitters zo praktisch mogelijk ondersteunen bij het nemen van energiebesparende maatregelen voor de eigen woning.

Elk jaar is er een specifieke energiebesparende maatregel uitgelicht:
2011: dak-, gevel- en vloerisolatie;
2012: zonnepanelen;
2013: isolatieglas (zoals HR++ glas).

Bij een voorbeeldwoning in Soest (Gustaaf Gelderhof 4) zijn al deze maatregelen toegepast. De maatregelen aan de voorbeeldwoning zijn bedoeld om u te informeren en te inspireren ook energiebesparende maatregelen te treffen. U kunt de voorbeeldwoning bekijken op deze website.

Op deze website vindt u:

Leden van Energie Actief Soest, gemeente en bedrijven bepalen samen hoe, wanneer en in welke vorm zij met energiebesparingsprojecten aan de slag gaan. We hopen dat meer inwoners en bedrijven ideeën hebben op het gebied van energie en energiebesparing en deze met iedereen willen delen. Want energie besparen, dat doe je samen!

Meer informatie 

Voor meer informatie over duurzaamheid of aanmelden voor Energie Actief Soest kunt u contact opnemen met Evelien Middendorp, telefoonnummer (035) 6093612 of Johan Simon (035) 6903202, E-mail: energiek@soest.nl.

Veel succes met energie besparen namens de Gemeente Soest!