Inschrijving vanuit buitenland

Als u vanuit het buitenland naar de gemeente Soest verhuist, komt u persoonlijk langs op het gemeentehuis om hiervan aangifte te doen. Dit kan alleen op afspraak.

Documenten legaliseren/vertalen

De meegebrachte documenten worden beoordeeld aan het loket. De akten zijn geen voorwaarde voor inschrijving en kunnen ook op een later tijdstip op afspraak worden ingeleverd.

Voordat uw documenten in Nederland gebruikt kunnen worden, zou het kunnen dat deze gelegaliseerd moeten worden. Dit gebeurt veelal in het land waar de documenten vandaan komen.

Zijn de documenten niet in het Nederlands, Engels, Duits of Frans opgesteld? Dan moet u ze laten vertalen. Is de vertaler in Nederland beëdigd? Dan hoeft u de vertaling niet te laten legaliseren. Is de vertaler in het buitenland beëdigd? Dan moet u ook de vertaling laten legaliseren door de autoriteiten van het land van oorsprong.

Lees meer over het legaliseren van documenten.

Afspraak maken

Voordat u bij ons een afspraak in kunt plannen, vragen wij u het volgende formulier in te vullen. Hierop vult u uw persoonlijke informatie in. Komt u met meerdere personen, dan vult u ook deze gegevens in. Wij controleren vervolgens uw gegevens.

Is alles akkoord, dan ontvangt u een e-mail waarmee u een afspraak kunt inboeken in ons systeem. Zo kunnen we uw aanvraag direct afhandelen en voorkomt u dat u voor niets langskomt.

Verzoekformulier voor een afspraak

Kosten

Inschrijving in de BRP is gratis. De kosten voor een verblijfsvergunning vindt u bij de IND.

Hoe lang duurt het?

Dit hangt af van uw persoonlijke situatie en de documenten die nodig zijn. Meestal wordt uw inschrijving binnen 4 weken verwerkt nadat u alle documenten heeft ingeleverd.

U krijgt dan een brief van de gemeente met de bevestiging van uw inschrijving. AIs dit uw eerste inschrijving is, dan bevat deze brief ook uw BSN.