Aan de slag met nieuwe energie

Dinsdag 8 september ondertekenden Bedrijven Managementorganisatie (BMO) Soest, de gemeente Soest, de Soester Zakenkring en een afvaardiging van 20 deelnemende bedrijven een energieconvenant. Daarmee heeft Soest weer een stap gezet richting CO2-neutrale gemeente. 

Op de afbeelding staan onder andere wethouder Nermina Kundić en verschillende ondernemers bij het getekende energieconvenant
Trots op het getekende energieconvenant

Terugverdientijd minder dan 3 jaar

Door het convenant te tekenen beloven de ondernemers energie te gaan besparen binnen hun bedrijf. In ruil hiervoor krijgen zij adviezen en een energiescan. De energiescan laat zien waar flinke energiebesparingen te halen zijn. "De ervaring leert dat je gemiddeld meer dan 30 procent op energiekosten bespaart. De terugverdientijd is minder dan 3 jaar", vertelt Bas de Haas van BMO.

Hulp voor ondernemers bij energie besparen

Een energiescan kost maximaal € 600. Gemeente Soest betaalt de helft van deze kosten. De energiescan licht het bedrijf en het bedrijfspand door. Hierna volgt een rapportage waarin de ondernemer kan zien hoe je energie en dus geld bespaart. Daarnaast krijgt de ondernemer een jaar lang begeleiding bij het nemen van maatregelen.

Wethouder Nermina Kundić is blij met het energieconvenant met het Soesterbedrijfsleven. "Ik ben trots dat we dit voor elkaar hebben gekregen samen met Soester Zakenkring, BMO Soest en de eerste twintig bedrijven die de uitdaging aangingen."

Ook meedoen aan het energieconvenant?

Neem contact op met Bas de Haas, energieconsulent namens BMO Soest via bas@bmosoest.nl, of telefoon: 06-53 84 37 94.

Naar overzicht