Acht inwoners ontvangen lintje

We verschillen allemaal van elkaar. Dat maakt ons uniek. Sommige mensen zijn wel heel speciaal. Door hun liefde voor anderen, hun inzet voor de samenleving of andere bijzondere verdiensten. Deze mensen hebben wel een lintje verdiend.

Maar liefst 8 Soesters ontvingen tijdens de jaarlijkse Lintjesregen een decoratie. Hiervan werden er 3 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en 5 tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Het was een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis. Een moment waar 8 mensen erkenning en waardering ontvingen voor hun onbevangen inzet. Voorafgaand aan het uitreiken van de versierselen sprak de burgemeester de gedecoreerden persoonlijk toe. Lees hier de speech van de burgemeester (pdf, 249 KB).

De heer A.J. Revier

De heer A.J. Revier

(Lid in de Orde van Oranje Nassau)

De heer Revier is een verbinder, een mensen-mens, iemand die anderen weet te enthousiasmeren en dit talent op diverse manieren inzet. Sinds 1988 zette hij zich in voor de personeelsvereniging van de Politie Soest. Daarbij zocht hij de samenwerking met onder andere de Brandweer. Een succesvoorbeeld zijn de jaarfeesten van de Politie en Brandweer. Waar de een feest vierde, regelde de ander de bar en vice versa.

Naast dit werk zet de heer Revier zich met enthousiasme in als reisbegeleider bij Stichting het Buitenhof. Een reisorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Verder zet de heer Revier zich in als (hulp)Sinterklaas in Baarn, voorzitter van een stembureau (35 jaar), vrijwilliger bij Verpleeghuis St. Elisabeth te Lage Vuursche en is hij penningmeester en voorzitter van het kerkkoor Cantemus Domine.

Naast deze indrukwekkende lijst van vrijwilligersactiviteiten is de heer Revier docent aan de Politieacademie. Hij weet als geen ander stoffige theorie tot leven te brengen, geeft voorbeelden uit de praktijk en reist het land door om zijn kennis te delen met een nieuwe generatie.

De heer H.W.J. Eichholtz

De heer H.W.J. Eichholtz

(Lid in de Orde van Oranje Nassau)

De heer Eichholtz is iemand die het fijn vindt om betrokken te zijn bij zijn medemens. Hij helpt waar het nodig is. Al jarenlang is Eichholtz vrijwilliger bij de Protestante Gemeente Soest. In de jaren 80 was hij actief als ouderling. Inmiddels is hij alweer 9 jaar lid van de diaconie van de wijkgemeente Soest-Noord. Daarnaast is hij lid van de overkoepelende kerkenraad en de taakgroep Jeugd van de Protestante Gemeente Soest.

Naast zijn inzet op kerkelijk terrein heeft de heer Eichholtz ook het turnen voor jongens in Soest op de kaart gezet. Onder zijn leiding groeide turnvereniging A.G.V. de Springbokken uit tot een van de grootste verenigingen van Soest. Veel van zijn leerlingen haalden nationaal succes. Sinds 1978 is meneer Eichholtz actief als fysiotherapeut. Met tomeloze energie volgt hij de ontwikkelingen en waarborgt hij dat de zorg optimaal is.

Mevrouw J. Kok-Drost

Mevrouw J. Kok-Drost

(Lid in de Orde van Oranje Nassau)

Met veel liefde zet mevrouw Kok zich in voor de mensen om haar heen. In 1980 startte ze met vrijwilligerswerk bij de stichting ‘Vrouwen voor Vrouwen’. Daar gaf ze les aan huis bij diverse Marokkaanse en Turkse gezinnen. Hoewel dit niet altijd makkelijk was, bleef mevrouw Kok gemotiveerd en deed ze meer dan alleen les geven. Zo hielp ze met de boodschappen en de bezoeken aan de huisarts of tandarts. Alledaagse dingen waarin ze voor anderen een onmisbare hulp was.

Sinds 1987 is mevrouw Kok ook pastoraal medewerker bij de Oude Kerk te Soest. Ook hier hielp ze in alledaagse bezigheden. Oudere, alleenstaande dames ontvingen een hartelijk welkom bij haar thuis. Verder fungeert mevrouw kok als gastvrouw en zet ze zich sinds 2018 in als vrijwilliger bij de Voedselbank. Naast al haar vrijwilligerswerk heeft mevrouw Kok 54 jaar lang met hart en ziel gewerkt in de medische zorg.

De heer P.G.J. Smit

De heer P.G.J. Smit

(Lid in de Orde van Oranje Nassau)

Meneer Smit kennen we onder andere als eigenaar en drukker van de Soester Courant (tot 2017). Hij is echter ook al 46 jaar vrijwillig actief als barmedewerker voor de Sportorganisatie Soest. Dat was niet het enige wat hij deed. Hij regelde ook veel voor de sponsoring van de organisatie en was ruim 18 jaar voorzitter van de vereniging.

Onder zijn leiding werd er gestart met gehandicaptenvoetbal, recreatievoetbal en damesvoetbal. Ook werd de Klub van 100 gestart. Daarnaast leidde hij de bouw van het huidige clubhuis. Dit is slechts een kleine greep uit alle werkzaamheden voor de Sportorganisatie Soest. De heer Smit ontving voor zijn verdiensten als erevoorzitter van SO Soest de Gouden Speld van de KNVB.

Sinds 2 jaar is de heer Smit ook actief lid en vrijwilliger voor de Stichting Oranjefeesten Soest. Daarvoor was hij nog 2 jaar actief bij het Groot Gaesbeeker Gilde. In beide gevallen deed hij veel op het gebied van PR. Ook gaf de heer Smit mede vorm aan Koningsdag "nieuwe stijl" in Soest en Soesterberg.

De heer F. Verweij

De heer F. Verweij

(Lid in de Orde van Oranje Nassau)

De heer Verweij is iemand die veel vrijwilligerswerk verricht. Dat is iets wat hij als heel normaal beschouwt. De lijst met werkzaamheden laat echter een buitengewone inzet voor de maatschappij en medemens zien. Zowel lokaal als verder weg.

Sinds 1986 is de heer Verweij leraar bij het ROC ASA. Jongeren met een moeilijke thuissituatie ving hij zelf thuis op. In deze warme omgeving ontvingen zij alle zorg die ze nodig hadden. De heer Verweij is ook vanaf het allereerste begin betrokken bij de opvang en begeleiding van asielzoekers in Soesterberg. Hij heeft de AZC-commissie opgericht in 2014 en is tot op vandaag voorzitter. Een rol die bij hem past.

In het verleden was hij ook 7 jaar voorzitter van het bestuur IJsbaan Soesterberg en 12 jaar voorzitter van Zending, Werelddiaconaat en Ontwikkelingswerk, onderdeel van Kerk in Actie. Ook was Verweij actief als begeleider bij kerkdiensten in het detentiecentrum Zeist en diende hij de hervormde Kerk Soesterberg 3 jaar lang als ouderling.

De heer C.P. Waagmeester

De heer C.P. Waagmeester

(Ridder in de Orde van Oranje Nassau)

De heer Waagmeester is een enthousiaste aanpakker, een inspirerend mens. Een groot deel van zijn leven is hij als vrijwilliger actief op diverse terreinen. Hij is in staat om samenhang te brengen, te initiëren met oog voor detail en met vasthoudendheid anderen te stimuleren.

Vanaf 2003 tot heden is de heer Waagmeester actief voor de vereniging Artishock. Hij levert zo niet alleen een bijdrage voor de vereniging, maar draagt ook bij aan het gehele culturele klimaat in de gemeente. Naast dit werk is de heer Waagemeester vanaf de oprichting betrokken bij Stichting Vrienden Soester Eng. Voor deze stichting werkte hij onder andere aan een aantal gewaardeerde publicaties.

Als redacteur en voorzitter van de Banning Vereniging droeg hij bij aan onderzoek naar en discussie over de rol van religie en politiek in de moderne samenleving. Vanaf 2011 is de heer Waagmeester ook voorzitter van de stichting Echelon. Deze onafhankelijke stichting maakt onderwijsprojecten en leermiddelen voor levensbeschouwing, communicatie en identiteitsontwikkeling en geeft deze uit. Op buitengewone manier heeft hij zich tot 2018 ingezet in het uitdragen van het gedachtegoed van deze stichting.

Mevrouw H.C.P. Welschen - van Rooij

Mevrouw H.C.P. Welschen - van Rooij

(Ridder in de Orde van Oranje Nassau)

Mevrouw Welschen is al jarenlang maatschappelijk actief. Op 16-jarige leeftijd debuteerde ze als aanvaller bij het Nederlands Elftal van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB). Ze fungeerde in diverse bestuurlijke functies bij de KNHB.

Er is veel waardering voor haar werk. Mevrouw Welschen was voorzitter van de organisatiecommissie van internationale toernooien zoals het Europees Kampioenschap dames en heren in Amstelveen (2009), de Hockey World League Semi Final in Rotterdam (2013) en de Rabobank Hockey World Cup 2014 voor dames en heren in Den Haag. In die rol gaf ze leiding aan de vergaderingen en trad ze op als vertegenwoordigster richting externe partijen zoals de Europese Hockey Federation (EHF) en International Hockey Federation (FIH).

Haar inzet voor hockey-activiteiten was ook lokaal zichtbaar. 19 jaar lang was mevrouw Welschen actief voor de Zeister Sport Vereniging Schaerweijde. Ze was daar niet alleen coach, maar ook trainster en zelfs fysiotherapeute van het team. Nog steeds geeft ze wekelijks training aan de jongste jeugd (Funkeys en Benjamins) van de club.

De heer J.M. Wever

De heer J.M. Wever

(Ridder in de Orde van Oranje Nassau)

Al vanaf 1990 is de heer Wever een actief kaderlid van de FNV Horecabond, zowel lokaal, regionaal en nationaal. De heer Wever fungeert als vraagbaak voor werknemers in de horeca als het gaat om hun rechten en de plichten.

In 2004 werd de heer Wever lid van de gastronomische vereniging Chaine des Rôtisseurs. In 2015 is hij Bailli Régional Midden- en West-Nederland geworden. In deze hoedanigheid organiseert hij lunches en diners in combinatie met culturele activiteiten. Het doel van de vereniging is de promotie van de gastronomie en het vestigen van internationale vriendschapsbanden en het promoten en begeleiden van jonge talenten in de gastronomie wereldwijd.

In deze functie zit hij ook in de wedstrijdcommissie voor Jeunes Chefs Competition. Om aan deelnemers te komen voor de jaarlijkse Jeunes Chefs competitie, bezoekt hij verschillende restaurants. Hij spreekt dan met eigenaars en souschefs om mee te doen aan deze wedstrijd.

Ook in zijn nabije omgeving staat de heer Wever klaar voor een ander. Ruim 13 jaar verzorgde hij het vervoer van een mede-kerkbezoeker en vriendin.

Naar overzicht