Activiteit voor jonge mantelzorgers uit Soest en Soesterberg

Vanuit het Steunpunt Mantelzorg organiseren we samen met Stichting Balans, MEE en Welzin op zaterdag 18 september een activiteit voor jonge mantelzorgers uit Soest en Soesterberg.

Jonge mantelzorgers

We weten uit onderzoek dat er veel jonge mantelzorgers zijn in Soest en Soesterberg. Het is belangrijk om oog te hebben voor deze kinderen en wat zij nodig hebben. Het zijn al die kinderen die een broer, zus of ouder hebben die extra zorg of hulp nodig heeft. Denk aan: een broertje met autisme, een moeder die depressief is of een vader met een verslaving. 

Speciaal voor jonge mantelzorgers tussen de 6 en de 19 jaar oud organiseren we een gezellige middag en avond op zaterdag 18 september. Met de jongste kinderen, tussen de 6 en 11 jaar, gaan we ‘s middags een spel doen in de Soester Duinen. Aansluitend is er een BBQ bij de kinderboerderij. Het wordt een gezellige middag!

Voor de oudere kinderen tussen 12 en 19 jaar, is er ’s avonds een BBQ bij de kinderboerderij en daarna gaan ze bowlen.

Hulp van Soester vrijwilligers

Vrijwilligers van de Lionsclub Soestdijk zetten zich in om van de BBQ een succes te maken. Ook krijgen we hulp van jonge mensen die in hun jeugd mantelzorger waren of nu nog zijn. Zij helpen mee in de begeleiding van de groep tussen 12 en 19 jaar.

Aanmelden en meer informatie

Aanmelden kan tot 10 september bij Marieke Pothoven of Jochem Janssen van Stichting Balans. Inwoners die vragen hebben kunnen daarvoor ook bij hen terecht.

Naar overzicht