Afscheid gemeentesecretaris en tijdelijke opvolging

Per 1 januari stopt Koen van Veen als gemeentesecretaris en algemeen directeur van de gemeente Soest. In het nieuwe jaar start hij bij Geers & Partners als interim manager en senior adviseur.

Het MT en het college wensen Koen veel succes met zijn nieuwe uitdaging. Om geen gat te laten vallen en de overgang soepel te laten verlopen wordt per 1 januari mevrouw L.C. Vermond benoemd tot gemeentesecretaris/algemeen directeur ad interim tot 1 januari 2023. Leontine Vermond is op dit moment hoofd van de afdeling Dienstverlening. Zij werkt sinds 2013 bij de gemeente Soest. Een voor de organisatie bekend en vertrouwd gezicht.

Burgemeester Rob Metz: “We kiezen voor nu voor een tijdelijke invulling. Het werven van een nieuwe gemeentesecretaris van buiten vraagt veel tijd, nog afgezien van de tijd die nodig is om hem/haar in te werken. De organisatie heeft baat bij stabiliteit en continuïteit. Over drie maanden zijn er verkiezingen. Dat is een intensief bestuurlijk ambtelijk proces. Daarom nemen we tijdelijke maatregelen. Bovendien willen we de werving van een nieuwe gemeentesecretaris liever na de verkiezingen met een nieuw college doen.”

Naar overzicht