Betere busverbindingen in nieuwe dienstregeling

Vanaf maandag 12 december gaat een rechtstreekse buurtbus rijden vanaf Soest-Zuid naar het Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Ook vanuit Soesterberg komen er nieuwe snelle busverbindingen.

Rechtstreekse buurtbus naar ziekenhuis

Een rechtstreekse bus naar Meander Medisch Centrum is al een lang gekoesterde wens vanuit de gemeente. De buurtbus rijdt op maandag t/m zaterdag overdag één keer per uur. Busreizigers naar het ziekenhuis moeten nu nog omreizen via Amersfoort Centraal en daar overstappen. De reistijd vanaf station Soest-Zuid neemt met de nieuwe buurtbusverbinding af naar minder dan een kwartier.

Nieuwe snelle busverbindingen vanuit Soesterberg

Ook in Soesterberg is er een wijziging van de dienstregeling. Op initiatief van de gemeente gaat spitsbus 272 vanuit Baarn en Soest via de halte Soesterberg-West naar Utrecht Science Park rijden. Deze bus rijdt nu nog via P+R Soesterberg. Op P+R Soesterberg blijven nog meerdere andere lijnen stoppen. Voor inwoners in de kern van Soesterberg en voor Soesterberg-Noord is de nieuwe snelle verbinding met Utrecht Science Park een uitkomst. In de spits ontstaan bovendien tussen Soest en Zeist een aantal nieuwe snelle verbindingen met een overstap in Soesterberg.

Wethouder Osman Suna: “Wij zijn erg blij met deze verbeteringen. Soesterberg is nu op verschillende manieren beter bereikbaar en de reistijd vanuit Soest naar het ziekenhuis is een heel stuk korter. Ook wil ik graag alle vrijwilligers van de buurtbus bedanken die zich ervoor inzetten dat Soest ook richting een belangrijke voorziening als het ziekenhuis in Amersfoort goed bereikbaar blijft.”