Bouw onderkomen gemeentelijk serviceteam bereikt mijlpaal

Op 14 september 2016 maakte een brand een einde aan de vertrouwde stek van het gemeentelijk serviceteam aan de Molenstraat. De gemeenteraad besloot daarop in 2018 om nieuwe huisvesting met opslagterrein te bouwen aan de Lange Brinkweg. Een perceel grenzend aan het brandweerkazerneterrein. Inmiddels is het hoogste punt van het pand bereikt.

Nieuwbouw voor het serviceteam aan de Lange Brinkweg maakt het mogelijk de verschillende gemeentelijke diensten dichterbij elkaar te brengen. Daardoor kunnen materialen efficiënter gebruikt worden en vinden collega’s elkaar makkelijker. Dit draagt allemaal bij aan nog betere dienstverlening aan inwoners en bedrijven in onze gemeente.

Energieneutraal onderkomen

Architectenbureau Huub van der Zee uit Houten kreeg in de zomer van 2018 de opdracht om een duurzaam en gasloos onderkomen te ontwerpen met ruimte voor een stallingsgarage voor vijf bedrijfsauto’s, een werkplaats met kantoor en kantine en een totaal oppervlakte van 450 m2.

Het gebouw is energieneutraal ontworpen. Dat betekent uitstekende isolatie rondom het gebouw, een groen dak, ledverlichting, aanwezigheid van zonnepanelen op de stallingsgarage en uiteraard volledig gasloos.

Bouw in volle gang

Begin 2019 lagen alle benodigde bouwtekeningen en vergunningen klaar. Medio april dit jaar kreeg Aannemersbedrijf Doppenberg uit Hoevelaken opdracht voor de bouw. De bouw startte op maandag 13 mei en oplevering verwachten we medio december 2019. Op een feestelijke mijlpaal hoeven we echter niet tot de winter te wachten, want op donderdag 5 september is het hoogste punt bereikt. De aanleg van het opslagterrein en het vernieuwen van de gemeente riolering op het hele terrein rond de Brandweerkazerne start begin 2020.

Naar overzicht