Collectieve inkoopactie woningisolatie

Woningbezitters in Soest kunnen hun woning nu goedkoper isoleren. De gemeente Soest is namelijk een collectieve inkoopactie gestart, samen met bewonersinitiatief Energie Actief Soest en Bedrijven Alliantie Energiezuinig Soest.

De uitvoering van de actie start met een online informatieavond op 27 januari.

Scherp geprijsd en tot 20% subsidie

Een collectief van vakkundige regionale isolatiebedrijven biedt u de mogelijkheid om een scherp geprijsde, vrijblijvende offerte aan te vragen voor de maatregelen: spouwmuur-, vloer- en bodemisolatie.

Daarnaast kunt u tot wel 20% aan subsidie ontvangen. Daarbovenop kunt u nog 65 euro terugvragen voor de isolatie van hun woning via de energiesubsidievoucher.

Hoe werkt de actie?

Wilt u meedoen aan de actie? Dan kunt u zich tot woensdag 31 maart inschrijven via duurzaambouwloket.nl/soestisoleert. Na de inschrijving neemt een vakman van een isolatiebedrijf contact op voor een woninginspectie. Aan de hand daarvan maken zij een vrijblijvende offerte op maat. Bent u akkoord met de offerte, dan maakt het bedrijf een afspraak om de maatregel(en) uit te voeren.

Waarom een isolatieactie?

Als inwoners hun eigen woningen (beter) isoleren, verminderen ze hun CO2-uitstoot en dragen daarmee bij aan een duurzame toekomst. De gemeente Soest vindt het belangrijk om haar inwoners daarbij te helpen.

Een woning die geïsoleerd is, blijft waardevast. Dat is een groot voordeel voor woningbezitters. Net als het rendement dat isolatiemaatregelen opleveren. Dat is hoger dan wat een bank momenteel aan rente geeft. De investering wordt dus terugverdiend door de energierekening die een flink stuk naar beneden gaat.

Vanaf nu tweejaarlijks een inkoopactie

De gemeente organiseert vanaf nu twee keer per jaar een collectieve inkoopactie. Wilt u persoonlijk op de hoogte gehouden worden over komende acties? Meld u zich dan aan via www.soest.nl/inkoopactie.

Naar overzicht