Dag van de Mantelzorg

Op 10 november 2020 vieren we de (landelijke) Dag van de Mantelzorg. Hier besteedden we de afgelopen jaren aandacht aan in de vorm van een bijeenkomst in theater de Speeldoos in Baarn voor mantelzorgers uit Soest en Soesterberg. Vanwege de corona-maatregelen bieden we nu voor mantelzorgers een andere invulling aan voor deze dag: een abonnement voor 1 maand voor theaterthuis.nl. Mantelzorgers zijn een kwetsbare groep omdat zij zorgen voor mensen die voor lange tijd ziek zijn. Via theaterthuis.nl bieden we hen een veilige manier van ontspanning aan.

Wethouder Liesa van Aalst

“De Dag van de Mantelzorg is voor alle mantelzorgers die zorgen voor een naaste die ziek is of een handicap heeft. Dankzij uw hulp in het huishouden, verzorging en misschien zelfs wel verpleegkundige zorg, kan uw naaste thuis blijven wonen. Op de Dag van de Mantelzorg bieden we u graag een moment van ontspanning en willen we u graag bedanken voor de zorg voor uw naaste.”

Wanneer ben je mantelzorger?

Veel inwoners van Soest en Soesterberg zorgen voor een ander. Als dat langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke of gehandicapte naaste is, dan is dat mantelzorg.

Twijfelt u of u mantelzorger bent? Kijk dan onze filmpjes via youtube.com/gemeentesoest. Twee mantelzorgers vertellen hun verhaal. 

Aanvraag 'TheaterThuis'

Via de website www.theaterthuis.nl zijn landelijk bekende artiesten te zien. Op TheaterThuis vindt u minivoorstellingen met nieuw werk. En ook hele voorstellingen die niet meer in het theater staan. Zo geniet u thuis van de beste voorstellingen. Kijken naar TheaterThuis is een veilige manier voor ontspanning. 

Mantelzorgers die zorgen voor iemand in Soest of Soesterberg kunnen het abonnement op TheaterThuis aanvragen via zorgzaam.soest.nl. Let op: doe dit voor 30 oktober a.s.

Steunpunt Mantelzorg

De gemeente Soest organiseert verschillende activiteiten en waarderingsmomenten voor (jonge) mantelzorgers. Het Mantelzorgcompliment en de Dag van de Mantelzorg zijn hier de bekendste voorbeelden van. Bij het Steunpunt Mantelzorg kunt u terecht voor praktische hulp of een luisterend oor. Het steunpunt bespreekt samen met u wat in uw situatie nodig is om een goede balans te behouden.

Meer informatie vindt u op: https://zorgzaam.soest.nl/mantelzorg.

Naar overzicht