De 2e Van der Huchtschool wint voor de vierde keer de Milieuprijs wisselbeker

De 2e Van der Huchtschool heeft dit schooljaar (2023-2024) opnieuw de Milieuprijs wisselbeker gewonnen. Dit is de vierde keer dat de school deze prijs wint sinds de start van de wedstrijd in 2016.

De VAnG-Milieuprijs is een project om leerlingen van groep 7 en 8 bewust te maken van natuur en milieu. Het is een wedstrijd die Stichting VAnG ieder jaar organiseert. Alle basisscholen in Soest en Soesterberg doen mee. Iedere school krijgt een werkboek met opdrachten over afval scheiden en duurzaam leven.

Aukje Treep, wethouder van Soest, zegt: “De jury vond het werkboek van de 2e Van der Huchtschool een prachtig voorbeeld van professionaliteit en betrokkenheid. We zijn heel blij dat alle scholen in Soest en Soesterberg ieder jaar weer meedoen met de Milieuprijs. En dat ze zulke goed gevulde werkboeken maken. Dit laat zien hoeveel aandacht er op de scholen is voor afval scheiden en de impact van afval op onze leefomgeving.”

Een van de wedstrijdregels is dat een school de beker mag houden als zij deze drie keer achter elkaar of vijf keer in totaal wint. De 2e Van der Huchtschool is daar nu nog maar één overwinning van verwijderd.