De Paardenkamp mag uitbreiden

Stichting De Paardenkamp mag Het Gagelgat uitbreiden. Na een lang proces en veel zorgvuldig overleg met de stichting worden uitbreiding en horeca-activiteiten toegestaan.

Meer vraag naar opvang oudere paarden

Stichting De Paardenkamp aan de Birkstraat is een rusthuis voor oudere paarden. Ook beheert de stichting agrarische gronden en onderhoudt ze de gebouwen. De vraag naar opvang van oudere paarden groeit en om die op te vangen, zijn meer inkomsten nodig. Een oplossing daarvoor is om meer activiteiten te organiseren op het eigen terrein.

Uitbreiding met extra boerderij

Met de aankoop van de boerderij aan de Birkstraat 109 werden zowel de uitbreiding van de stallen voor de oudere paarden mogelijk als extra horeca-activiteiten. Beide boerderijen waren van oorsprong al één historische ensemble dat nu hersteld is. De boerderij aan de Birkstraat 109 krijgt horeca in het hoofdgebouw en een plek voor opvang en verzorging van de oudere paarden.

Horeca

In Het Gagelgat kan je al een kop koffie drinken. Dat blijft ook zo. In De Potstal naast de paardenstalling komt er ook horeca in de vorm van commerciële verhuur voor bijvoorbeeld bruiloften, vergaderingen en workshops. In goed overleg met de buurt is afgesproken dat de sluitingstijd van deze commerciële verhuur 22.00 uur wordt.

Bij het hoofdgebouw van de Birkstraat 109 komt een theehuis met terras, dat tot uiterlijk 20.00 uur open is. Bezoekers kunnen aan de overzijde van Het Gagelgat op de al bestaande parkeerplaats parkeren.

De heer van Bokhorst, voorzitter van Stichting De Paardenkamp: “De intentie van het bestuur van Stichting De Paardenkamp is om niet tegenover elkaar te staan maar om samen te werken met de gemeente Soest om zo de ‘Parel van Soest’ netjes op de kaart te zetten. Een mooi voorbeeld hiervan is dit bestemmingsplan, waar de wensen van beide partijen tot elkaar zijn gekomen.”

Vervolg

Nu het bestemmingsplan door de gemeenteraad is vastgesteld, wordt dit plan gepubliceerd en bestaat de mogelijkheid een beroepschrift in te dienen. Zodra het plan in werking is getreden dan wel onherroepelijk is, kunnen ook de noodzakelijke vergunningen om te bouwen en bijvoorbeeld de horecavergunning worden verleend.

Naar overzicht