Denk mee over het Dalweggebied

Het Dalweggebied in Soest is volop in ontwikkeling. Eind 2020 stelde de gemeenteraad de Gebiedsvisie Dalweg vast. Ideeën van inwoners zijn hierin meegenomen. Nu wordt de visie verder uitgewerkt. En daar kunnen inwoners tot begin juni weer over meedenken.

Landschappelijk woon- en ontmoetingsgebied

Het Dalweggebied is het gebied tussen de Beukenlaan en de Albert Cuyplaan en de Molenstraat en de Talmalaan. Er komt een nieuwe sporthal bij Sportboulevard De Engh en het oude politiebureau en Beukendal gaan weg. Daarnaast heeft Soest ook heel hard nieuwe woningen nodig. De gemeente wil daarom van het Dalweggebied een landschappelijk woon- en ontmoetingsgebied maken. Duurzaamheid staat centraal en iedereen is er welkom.

Meedenken over het Dalweggebied

Inwoners van Soest en Soesterberg kunnen nu meedenken over verschillende thema’s van de gebiedsvisie. Deze thema’s zijn wonen, mobiliteit, parkeren, ontmoeten en duurzaamheid. 

U kunt daar nu over meedenken, zoals dat in 2019 ook kon voor het opstellen van de visie.

  • Doe mee aan het inwonerpanel. Dit kan tot en met 31 mei 2021
  • Laat uw ideeën en wensen achter op het platform Denkmeeover. Dit kan tot en met 6 juni 2021.

Wat gebeurt er na de participatie?

De ideeën van bewoners gaan naar de raad. Daarna worden de plannen verder uitgewerkt. Eind van dit jaar hoopt de gemeente een beeldkwaliteitsplan te hebben en een stedenbouwkundig plan van eisen. Pas daarna wordt bepaald in welke fases wat gaat gebeuren.

Naar overzicht