Duurzame gevel Sportboulevard De Engh

De bouw van de nieuwe sportboulevard is in volle gang. Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel bij de nieuwbouw. Maar ook de bestaande sporthal wordt verbouwd en verduurzaamd, bijvoorbeeld door deze te verwarmen met warmtepompen. Het college stelt nu voor ook de gevel van de oude sporthal extra te isoleren.

Energiebesparing en minder CO2-uitstoot

De isolatiewaarde van de huidige gevel is matig. Door de gevel extra te isoleren hoeft het gebouw veel minder energie te verbruiken. In een eerdere fase van het project is deze optie niet meegenomen. Eind vorig jaar heeft de gemeenteraad ingestemd met de routekaart voor de verduurzaming van het gemeentelijke vastgoed. Nu doet zich de mogelijkheid voor om de verduurzaming van dit gebouw naar voren te halen, waardoor sprake is van effici├źntie in tijd en kosten. Door de isolatie nu mee te nemen, is er straks minder CO2-uitstoot en een aanzienlijke energiebesparing.

Planning

In maart beslist de raad over het voorstel van de geïsoleerde gevel. De nieuwbouw van de nieuwe sporthal is gereed in het tweede kwartaal van 2023, de verbouwing van de oude en alle andere werkzaamheden naar verwachting eind 2023.