Eenmalige energietoeslag 500 euro

Gas en elektriciteit worden steeds duurder. Veel mensen kunnen hun energierekeningen moeilijker betalen. Daarom helpt de overheid mensen met een laag inkomen. Dat doen we met de energietoeslag. Dit is een eenmalige bijdrage voor uw hogere energiekosten.

Het kabinet heeft besloten de energietoeslag te verhogen van 800 naar 1.300 euro. Als u de energietoeslag al heeft ontvangen, dan hoeft u nu niks te doen. De extra toeslag van 500 euro wordt zo snel mogelijk aan u nabetaald, in ieder geval voor 1 oktober 2022. 

Heeft u nog geen energietoeslag aangevraagd? U kunt hiervoor nog steeds uw aanvraag doen. 

Uitvoeringsorganisatie BBS

Meer informatie en het aanvragen van de toeslag? Kijk op de website van BBS

Of bel naar de Uitvoeringsorganisatie BBS, telefoonnummer 035-609 34 11.

Energiebesparende maatregelen en subsidies

Komt u niet in aanmerking voor de energietoeslag? Er is een subsidie beschikbaar van zeventig euro speciaal voor u als huurder of woningeigenaar in Soesterberg en Soest. Hiermee kunt u energiebesparende producten kopen voor uw woning. U vraagt de subsidie aan bij het Duurzaam Bouwloket.

Nog meer energie besparen?        

Op de website van het Energieloket vindt u meer informatie zoals het vijfstappenplan voor een aardgasvrije woning. Energie besparen is de eerste stap van de vijf. Zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen, ook als u al veel doet in en om uw woning!