Energietoeslag voor inwoners met een laag inkomen

De energieprijzen zijn fors gestegen. Een deel van onze inwoners kan deze prijsstijging niet opvangen. Daarom krijgt ieder huishouden dat rond moet komen van een laag inkomen een eenmalige energietoeslag van 800 euro. 

De eenmalige energietoeslag is voor ieder huishouden met een inkomen tot 130 procent van de bijstandsnorm. De toeslag is bedoeld om de hogere energierekening te betalen. Voor de toeslag geldt een aantal voorwaarden, bijvoorbeeld dat u ouder bent dan 21 jaar en geen studiefinanciering heeft. Kijk voor alle voorwaarden op de website van de Uitvoeringsorganisatie BBS.

Heeft u een bijstandsuitkering, uitkering op grond van IOAW, IOAZ of BBZ? 

Als u aan bovenstaande voorwaarden voldoet en een bijstandsuitkering of een uitkering op grond van IOAW, IOAZ of BBZ van ons ontvangt, wordt de toeslag begin april automatisch overgemaakt op uw rekening. U hoeft zelf geen aanvraag in te dienen.

Heeft u geen bijstandsuitkering, maar wel een laag inkomen? 

Mogelijk komt u ook in aanmerking voor de energietoeslag. Als u aan de voorwaarden voldoet en uw inkomen drie maanden of langer laag is, dan kunt u na deze drie maanden een aanvraag indienen. U kunt het aanvraagformulier vinden op de website van de Uitvoeringsorganisatie BBS. Doe uw aanvraag voor half november 2022.

Vragen of hulp nodig bij het aanvragen? 

Bij vragen over de energietoeslag kunt u contact opnemen met de Uitvoeringsorganisatie BBS, telefoonnummer 035-609 34 11.

Wilt u hulp bij het invullen van het aanvraagformulier? Of heeft u andere vragen over geld? U kunt terecht bij ons inlooppunt Geld op Orde Soest (GOOS), Smitsweg 311 in Soest. Bel voor het maken van een afspraak naar 035-609 92 79

Extra energiebesparing: gratis aanbod om maandelijkse energierekening te verlagen

Naast de energietoeslag helpen we u in het najaar en de winter van 2022-2023 (september tot en met maart) graag uw energierekening omlaag te brengen. Dat kan door kleine aanpassingen in uw huis. Denk aan tochtstrips, deurdrangers of een spaardouchekop. De producten krijgt u voor niets en we brengen ze ook nog gratis aan in uw woning. Uw maandelijkse energierekening gaat na die energiebesparende maatregelen direct omlaag. Elke maand weer.

Meedoen:

  1. Meld u alvast aan bij: nieuweenergie@soest.nl of bel 035- 609 34 11 (naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres).
  2. We bevestigen uw aanmelding
  3. Vanaf september maken we afspraken met u voor de uitvoering
    • Er komt iemand langs om in uw woning te kijken hoe u uw energierekening zoveel mogelijk verlaagt
    • Er komt iemand langs om de maatregelen in uw woning aan te brengen
  4. We vragen u na het aanbrengen van de kleine besparende maatregelen een keer hoeveel minder energie u gebruikt.