Er staat weer een bijenvolk op balkon van het gemeentehuis Soest

Vanaf woensdag 29 mei 2019 staat er ook dit jaar weer een volk honingbijen op het balkon van het gemeentehuis van Soest. De honingbijen halen vanaf hun tijdelijke locatie op het gemeentehuis, nectar op uit de bloeiende lindebomen langs de Dalweg. Van de nectar maken ze honing en die slaan ze op in de door hen zelfgemaakte honingraatjes in de bijenkast. Het bijenvolk staat tot en met 30 juni 2019 op het balkon.

Hoeveel kg honing hebben de bijen opgeslagen op 30 juni 2019?

De imkersvereniging Eemkwartier en de gemeente Soest zijn superblij dat Soest recent het certificaat bijvriendelijke gemeente in ontvangst heeft genomen. Met het plaatsen van een bijenvolk op het balkon van ons gemeentehuis willen wij het belang van (honing)bijen nogmaals onder de aandacht brengen.

De land- en tuinbouw  is voor een belangrijk deel aangewezen op deze vlijtige bestuivers. Door van de ene bloem naar de andere bloem te vliegen, bevruchten onder andere honingbijen de bloemen, zodat de planten meer vruchten gaan dragen. Dit is belangrijk voor ons. Meer opbrengst uit de landbouw en de fruitteelt, betekent meer lekker gezond eten voor ons.

Wilt u de honingbijen ook helpen? Wilt u meer weten over welke planten (bloemen) veel bijen aantrekken of over het houden van bijen (imkeren) in Soest, neem dan contact op met imkersvereniging Eemkwartier. De algemene website van de Nederlandse Bijenhouders Vereniging bevat ook veel nuttige informatie, mocht u geïnteresseerd zijn.

Prijsvraag

Wilt u meedingen naar een heerlijke prijs, geef uw schatting voor 30 juni 2019 door aan Johan Simon via het contactformulier of aan . De uitslag wordt in juli of augustus 2019 bekend gemaakt.

Naar overzicht