Feestelijke uitreiking gemeentelijke Cultuurprijs Soest

Op woensdag 10 april vindt om 20.00 uur in Idea de feestelijke uitreiking plaats van de gemeentelijke Cultuurprijs Soest 2019. Dan weten we wie van de vijf genomineerden de gelukkige winnaar is van een geldbedrag van € 2.000 en een replica (unica) van het beeld van kunstenaar Frank Linsewski. Iedereen die cultuur een warm hart toedraagt is van harte welkom, de toegang is gratis.

De gemeentelijke Cultuurprijs Soest

Elke 2 jaar wordt de gemeentelijke Cultuurprijs uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich heeft onderscheiden door de kwaliteit van de activiteiten en initiatieven op cultureel gebied en een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het culturele leven in Soest / Soesterberg.

Deze keer zijn er door honderden inwoners van onze gemeente in totaal 50 verschillende voordrachten ingediend. Daaruit heeft de Nominatiecommissie de 5 genomineerden geselecteerd. Vervolgens heeft de onafhankelijke jury de winnaar bepaald. Deze winnaar wordt 10 april bekendgemaakt tijdens een feestelijke avond in Idea.

De genomineerden

De volgende genomineerden komen in aanmerking voor de Cultuurprijs 2019:

Make Music Kids - MG Muziekschool Baarn / Soestdijk

Eenmaal per maand komen rond de 40 kinderen van zeer diverse achtergronden in de Plantage samen om muziek te maken, te dansen en te zingen. Doel is om kinderen uit alle culturen met elkaar in contact te brengen. Samen muziek maken verbindt!

Muziektheater Griftland College Soest

Om de 2 jaar wordt op het Griftland College een prachtige, bijna professionele musical opgevoerd. Zo’n 100 leerlingen, gesteund door een productieteam van ruim 40 docenten, medewerkers van de school, (oud-)leerlingen en ouders zijn actief betrokken.

Nieuwe orgelklanken in de Oude Kerk

Dit betreft alle muzikale activiteiten die rondom de Oude Kerk plaatsvinden: (orgel)concerten, de Avondmuziek, de connecties met de Bachschool, de activiteiten met basisscholen uit Soest, het orgel in de liturgische context en meer.

PaltzBiënnale - Meria Bakker

De PaltzBiënnale heeft in de zomer van 2018 plaatsgevonden, een volgende editie in 2020 wordt voorbereid. De voor Soest unieke landschapstuin wordt tijdens de PaltzBiënnale één geheel met voor de locatie gemaakte kunstwerken.

Het Soester Natuurbad, Toen wij nog jong waren…!

Dit boek, geschreven door de Soesters Lex Bergers en Peter Beijers, gaat over het Soester Natuurbad. Van 1933 tot 1990 was dit een ontmoetingsplek die veel jeugdherinneringen bij mensen naar boven brengt.

Organisatie en programma

De uitreiking van de Gemeentelijke Cultuurprijs wordt georganiseerd door het Cultuurplatform Soest in samenwerking met de Cultuurconsulent. De presentatie is in handen van Thari Schröder.

Kijk voor het volledige programma en meer informatie op www.cultuurprijssoest.nl.

Naar overzicht