Fris en opgeruimd de zomer verwelkomen

Ook dit jaar organiseert de gemeente Soest de actie Zomerschoon: in 2020 op zaterdag 4 april. Tijdens Zomerschoon steken overal in Soest en Soesterberg inwoners overdag de handen uit de mouwen om de eigen buurt schoner, leuker, mooier en gezelliger te maken. De één doet dat een uurtje, de ander een hele dag. Hoeveel en wat een inwoner doet, dat bepaalt hij of zij zelf.

Alle oude bladeren, groenafval en zwerfafval weg in de straat, nieuwe plantjes en bloemen, alles ziet er weer fris uit. Opgeruimd de zomer tegemoet! Samen met buren en vrienden aan de slag!

Wethouder Aukje Treep zal op zaterdag 4 april het ontbijt openen en zelf die dag ook de handen uit de mouwen steken. “Het schoonhouden van Soest en Soesterberg is een taak van de gemeente, maar extra hulp is ook dit jaar weer zeer welkom!” 

Doe mee!

Meedoen is heel eenvoudig. Aanmelden kan online via www.aanmeldenbijsoest.nl/zomerschoon. De gemeente Soest probeert inwoners hoe dan ook te ondersteunen. In ieder geval met schoonmaakmateriaal én een snelle afvoer van verzameld zwerfvuil of groenafval.

Ontbijt op het gemeentehuis

Om vol energie aan de slag te kunnen gaan, is er op zaterdagochtend 4 april van 9.30 uur tot 10.30 uur het speciale ‘Zomerschoon-ontbijt’ in het gemeentehuis van Soest (Raadhuisplein 1). Deelnemers zijn van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Aanmelden voor het ontbijt kan via hetzelfde aanmeldformulier als hierboven vermeld.

Zomerschoon voor scholen

Op vrijdag 3 april 2020 kunnen de basisscholen in Soest en Soesterberg met hun leerlingen ook weer meedoen met Zomerschoonactie. De scholen zijn al per mail uitgenodigd. Al zeven scholen hebben zich inmiddels aangemeld.

‘Zwerfafval dat pakken we samen op’

De actie Zomerschoon is onderdeel van het Programma Zwerfafval. Het doel hiervan is preventie en aanpak van zwerfafval in de gemeente Soest. De jaarlijkse ‘Vuurwerkafval Inzamelactie’ is hier ook een onderdeel van. Deze activiteiten doen we samen met de inwoners, waarbij kinderen actief helpen de het vuurwerk op te ruimen. 

Een ander voorbeeld is de ‘Verkiezing van het schoonste winkelgebied’. De gemeente Soest heeft de ambitie om met hulp van de inwoners, bedrijven, maatschappelijke organisaties en instellingen een ‘plus’ bovenop het basisniveau op het vlak van “schoon” te realiseren. Tegelijkertijd is de aanpak erop gericht om de tevredenheid van inwoners over het schoonhouden van de openbare ruimte te verbeteren.

Naar overzicht