Gemeente verlengt contract Optisport voor exploitatie van het zwem- en sportcomplex

Het college van B en W heeft besloten om het aflopende contract met Optisport voor de exploitatie van het gemeentelijk zwem- en sportcomplex aan de Dalweg in Soest met drie jaar te verlengen. Met deze verlenging mag Optisport tot december 2024 de exploitatie van het sportcomplex doen.

De gemeente Soest is eigenaar van het zwem- en sportcomplex aan de Dalweg 181 en verhuurt het aan Optisport die het op zijn beurt exploiteert. Onderdeel van dit sportcomplex is een zwembad, een sporthal, een multifunctionele ruimte waar fitness is gevestigd en een sauna. Het huidige contract loopt van 1 januari 2012 tot en met december 2021. Contractueel is bepaald dat de gemeente voor het einde van het jaar Optisport moet laten weten of de gemeente het huidige contact wel of niet verlengt.

De toekomst van het zwem- en sportcomplex

De gemeente is tevreden over de wijze waarop Optisport de exploitatie voert. Met name de laatste jaren heeft het sportcentrum als geheel een hogere waardering gekregen van de gebruikers. Optisport is een belangrijke partner is het realiseren van doelstellingen op het gebied van sporten en bewegen en het sportcomplex speelt hierin een belangrijke rol. Daarom heeft het college besloten om het huidige contract met nog 3 jaar te verlengen. Deze periode geeft Optisport voldoende zekerheid om investeringen de komende jaren terug te verdienen.

De gemeente kan in deze periode een goede discussie voeren over de toekomst van het sportcomplex gezien de leeftijd van het complex (1991), gemeentelijke duurzaamheidsambities en het gewenste voorzieningenniveau in de gemeente. Met de aankomende bouw van een nieuwe sporthal aan het huidige sportcomplex is het ook praktisch om met Optisport door te gaan. Zij zijn bekend met de exploitatie en met hun kennis en expertise van het gebouw en de gebruikers zijn zij van waarde om de bouwperiode goed door te komen.  
 

Wethouder Harrie Dijkhuizen

“Ik ben blij dat wij de samenwerking met Optisport voor de komende jaren kunnen continueren. Optisport is al jaren een goede partner van ons. Wij werken samen om inwoners aan het bewegen te krijgen en te houden. Met straks een nieuwe sporthal geeft dit nog meer mogelijkheden.”

Naar overzicht