Genieten van theater en zang tijdens Dag van de Mantelzorg 2019

Zondagavond 10 november zetten we mantelzorgers in Soest en Soesterberg in het zonnetje! De hele dag is het de Dag van de Mantelzorg, een landelijke actiedag om mantelzorgers te laten merken hoezeer zij gewaardeerd worden. Het Myosotis Theater speelt speciaal voor mantelzorgers de voorstelling ‘Hart en Ziel’ in de Speeldoos in Baarn, gevolgd door het mooie stemgeluid van jazz-zangers Judith Nijland. De avond is bedoeld voor mantelzorgers die zorgen voor iemand in Soest of Soesterberg.

Wethouder sociaal domein, Liesa van Aalst:

"Ik hoop dat zoveel mogelijk mantelzorgers binnen onze gemeente aanwezig zijn en kunnen genieten van deze mooie avond. Ze verdienen het enorm!"

Mantelzorg is van grote waarde, maar zeker niet vanzelfsprekend

Veel mensen zorgen langdurig en onbetaald voor een familielid, vriend of vriendin. Dit noemen we mantelzorg, en veel mensen verlenen mantelzorg omdat ze vinden dat het zo hoort. Ze vinden het soms zelfs heel vanzelfsprekend. Toch is het dat allerminst. Zorgen voor een ander kan veel voldoening geven, maar het kan ook zwaar zijn. Het aantal mantelzorgers groeit de komende jaren en daarmee ook de ondersteuning voor mantelzorgers. We willen namelijk niet dat mantelzorgers overbelast raken. Naast de reguliere ondersteuning aan mantelzorgers zetten we hen op de Dag van de Mantelzorg extra in het zonnetje.

Meld u aan en geniet van een mooie avond

Samen met zorg- en welzijnspartners bieden we mantelzorgers binnen onze gemeente een mooi avondprogramma op zondagavond 10 november. Theater en zang staan centraal. U bent vanaf 19:00 uur welkom. Er is dan rustig tijd om binnen te komen en een kop koffie te drinken. Het programma start rond 19.20 uur met een welkomstwoord van de wethouders van Soest en Baarn. Het Myosotis Theater speelt tot ongeveer 21.10. Met tussendoor een korte pauze. Na afloop van de voorstelling kunt u in de Foyer van de Speeldoos genieten van een drankje en een hapje. Judith Nijland zingt in de Foyer tijdens de pauze en na afloop van de voorstelling. De avond eindigt om 22.00 uur.

Bent u mantelzorger in Soest of Soesterberg? Dan kunt u zich tot en met 27 oktober aanmelden voor de avond via www.zorgzaamsoest.nl/dagvandemantelzorg of via het steunpunt mantelzorg: (06) 113 612 02. Er zijn nog voldoende plaatsen beschikbaar.

Wie zorgt er voor uw dierbare als u aanwezig bent op de avond?

Wilt u graag dat de dierbare waarvoor u zorgt ook een fijne avond heeft en er een oogje in het zeil gehouden wordt? De King Arthur Groep biedt een gezellige avond aan in het ontmoetingscentrum KAG in Soest. Meer informatie en aanmelden kan via: 06 37 44 93 97.

Steun en Advies

De behoefte aan steun en advies hangt af van persoonlijke situaties. Van vragen over praktische zaken, of een luisterend oor voor een persoonlijk verhaal. Mantelzorgers vinden steun en advies via de zorg- of hulpverlener van degene voor wie zij zorgen. Daarnaast kunnen zij contact opnemen met het Steunpunt Mantelzorg via (06) 113 612 02 of , of meer informatie vinden op onze pagina over mantelzorg

Naar overzicht