Gratis je fiets in een kluis stallen

Bij station Soest-Zuid heeft de gemeente Soest zestien elektronische fietskluizen geplaatst waar je de eerste 24 uur gratis je fiets kunt stallen. 

Meer op de fiets

“Fietsen is goed voor je gezondheid en voor het milieu. Als gemeente vinden we goede fietsverbindingen en fietspaden dus belangrijk. En daar hoort ook een goede en veilige manier van je fiets stallen bij. Ik ben dus heel blij dat we deze kluizen nu gratis kunnen aanbieden. Hopelijk pakken we nu nog wat vaker de fiets!”, aldus wethouder Nermina Kundić.

Voldoen aan een vraag van bewoners

Uit een enquête is gebleken dat naast de fietskluizen die je voor een jaar kunt huren, aanvullend behoefte is aan elektronische kluizen die per dag kunnen worden gehuurd. Daarom zijn er nu zestien elektronische fietskluizen bijgeplaatst voor het stallen per dag. In de kluizen is een stopcontact aanwezig, zodat je ook de accu van je elektrische fiets kan opladen. 

Veilig en simpel stallen met OV-chipkaart

Iedereen met een OV-chipkaart kan zijn of haar fiets stallen. Bij aankomst kan je je pas insteken en krijg je een kluis toegewezen. Wanneer je binnen 24 uur terugkomt is het pas insteken, de kluis openen en je fiets pakken. Laat je je fiets langer dan 24 uur in de kluis staan, dan betaal je € 1,- euro per 24 uur. Vooraf een kluis reserveren kan ook via www.veiligstallen.nl

VERDER

De fietskluizen zijn onderdeel van het VERDER-pakket. VERDER is een bereikbaarheidsprogramma van de overheden uit de regio, waarbij samen met het Rijk aan oplossingen wordt gewerkt voor de bereikbaarheidsproblematiek in Midden-Nederland. Binnen VERDER is een pakket aan maatregelen ontwikkeld dat bijdraagt aan een betere bereikbaarheid van de regio, nu en in de toekomst. Hierbij gelden verkeersveiligheid en leefbaarheid als randvoorwaarde.

Naar overzicht