Gratis reizen voor 66-plussers

Inwoners van 66 jaar en ouder mogen 1 jaar gratis reizen met het openbaar vervoer (bus en tram) binnen de provincie Utrecht. De voorwaarde is dat inwoners niet meer dan 17.700 euro per jaar aan inkomen hebben wanneer zij alleen wonen. Of niet meer dan 24.000 euro per jaar wanneer zij samenwonen.

Reizigers kunnen doordeweeks na 9.00 uur reizen en in het weekend en op feestdagen de hele dag. Het gratis OV-abonnement is een proef van de provincie Utrecht en stopt op 9 december 2023. Meer informatie en het aanvragen van een abonnement: kijk hiervoor op de website gratis reizen ouderen.

Wilt u weten wat uw jaarinkomen is? Bel gratis de Belastingdienst 0800-05 43.

Ouderen in de provincie Utrecht met een laag inkomen hebben het moeilijk. Er is onder deze groep sprake van stille armoede. De financiĆ«le drempel om het huis uit te gaan, is hoog. Eenzaamheid is vaak het gevolg. Het openbaar vervoer kan deze mensen over de streep helpen en het leven net iets aangenamer maken. De provincie Utrecht biedt deze mensen daarom een jaar lang gratis gebruik aan van bus en tram. Het initiatief voor deze actie komt uit het coalitieakkoord van de provincie Utrecht, waarin een proef met gratis regionaal openbaar vervoer is aangekondigd. 

OV-ambassadeurs

Wilt u graag met het openbaar vervoer reizen, maar kunt u wel wat hulp gebruiken? Bent u onzeker omdat u lang niet meer met de bus of trein heeft gereisd? Of heeft u een vraag?

Maak dan kennis met de OV-ambassadeurs en bezoek vrijblijvend het inloopspreekuur op dinsdag 13 december 2022 van 10.00-11.30 uur in Ontmoetingscentrum de Klarinet, Klarinet 39 in Soest.

Ook kunt u in de praktijk oefenen door deel te nemen aan een proefreis. Meer informatie vindt u op de website doe mee met het ov.