Internationale Coming Out Dag

Maandag 11 oktober 2021 is het Internationale Coming Out Dag. De gemeente Soest vindt het belangrijk dat iedereen in Soest en Soesterberg zichzelf kan zijn en welkom is. Iedereen moet zich geaccepteerd en veilig voelen. Als teken van solidariteit en acceptatie hijsen we de regenboogvlag op het gemeentehuis.

Iedereen doet mee

De gemeente Soest staat voor een inclusieve samenleving. We roepen de inwoners op elkaar de ruimte te geven om zichzelf te kunnen zijn. Niet alleen rond Coming Out Dag, maar altijd en overal. Op straat, op school, op werk, bij de sportvereniging en in de eigen omgeving. Om deze boodschap kracht bij te zetten hijsen we de regenboogvlag. De vlag symboliseert dat iedereen uniek is en erbij hoort.  

Er zit kracht in diversiteit en dat mag gevierd worden! Dat vieren doen wij graag samen met diverse genodigden maandag 11 oktober om 09.30 uur op het gemeentehuis van Soest. Inwoners zijn ook van harte uitgenodigd voor dit moment. Wilt u bij deze bijeenkomst zijn? Meldt u dan aan via m.vanesterik@soest.nl.

Programma

  • 09.15 uur: Inloop in de raadzaal
  • 09.30 uur: Speech door wethouder Liesa van Aalst
  • 09.45 uur: Hijsen van de regenboogvlag door wethouder Liesa van Aalst en raadslid Yolande Gastelaars
  • 10.00 uur: Afsluiting
Naar overzicht