Inwoners kiezen speelplekken park Boerenstreek en park Klaarwater

Spelen is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Deze speelplekken worden intensief onderhouden zodat ze veilig zijn en voldoen aan de wettelijke eisen. Soms voldoet regulier onderhoud niet meer en worden speelplekken in zijn geheel opgeknapt. Dit najaar wordt daarom de speelplek in het centrale park in de wijk Boerenstreek en de speelplek in het park achter Honsbergen in de wijk Klaarwater opgeknapt. De meeste speeltoestellen worden vervangen. Omwonenden en gebruikers van de speelplekken kozen uit vier ontwerpen hun favoriete ontwerp  en bepaalden zo de nieuwe inrichting.

Speelplek park Klaarwater

Voor de speelplek in het park achter Honsbergen heeft het ontwerp van ‘Kompan’ de meeste voorkeurstemmen gekregen: 70,6% van de stemmen.

Aan de noordzijde van het park komen een schommel met twee schommelzitjes en een grote nestschommel, een driedelig duikelrek en een wip. De valondergrond wordt hier gras. Deze natuurlijke ondergrond past goed bij de toestellen. Aan de zuidzijde komt een groot speeltoestel. Dit speeltoestel bevat een groot aantal speelfuncties zoals glijden, klimmen, klauteren, balanceren, draaien, glijden. Dit toestel komt in valdempend zand en krijgt met vijf bokspringpalen en meerdere zwerfkeien een verbinding met het huidige klimtoestel op de heuvel. De bestaande banken en afvalbakken krijgen een nieuwe plekje.

Speelplek park Boerenstreek

Voor de speelplek in ’t Veenpark heeft het ontwerp van ‘BoerPlay’ de meeste voorkeurstemmen gekregen: 44,7% van de stemmen.

Doordat het tussenpad wordt verwijderd  ontstaat er één groot zandcunet. Hierin komt een groot klimtoestel met een rvs-glijbaan, een dubbele schommel en een loungenet. In het zand komen verder een driedelig duikelrek, een vogelnestschommel, een draaimolen van gecoat metaal, een 4-persoons wip en voor de allerkleinsten een veerwip. In het gazon naast het zand komt een kabelbaan en wordt een trampoline, speciaal voor de openbare ruimte, ingegraven. Door de huidige bankjes met afvalbakken te verplaatsen, is er ook ruim voldoende zitgelegenheid.

Participatietraject

Inwoners uit de wijk Klaarwater en de Boerenstreek en gebruikers van de speelplekken mochten stemmen welk ontwerp zij het leukst vonden. Direct aanwonenden zijn per brief uitgenodigd en de gebruikers zijn met een bord in de speeltuin uitgenodigd om zich op te geven om mee te denken. Voor de zomer ontvingen zij een mail met een link naar de online enquête en de ontwerpen. Tot 1 september kon er gestemd worden. Iedereen die heeft gereageerd heeft inmiddels de uitslag per mail ontvangen.

Naar overzicht