Jongerenprogramma WIJ ZIJN AAN

Gemeente Baarn en Gemeente Soest slaan de handen ineen. Gezamenlijk wordt er gebouwd aan een inspirerende digitale ontmoetingsplek voor de jongeren vanuit beide gemeenten. Jongeren uit de gemeente Soest en de gemeente Baarn in de leeftijd van 12 – 18 jaar oud kunnen in augustus meedoen aan het programma WIJ ZIJN AAN.

Aanleiding

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport stelt 500.000 euro beschikbaar voor jongerenprojecten. De gemeente Soest en de gemeente Baarn hebben onlangs subsidie aangevraagd bij het ministerie voor het project ‘Jeugd aan zet’. Dit is recent toegekend.

De coronatijd heeft laten zien hoe belangrijk de online wereld is voor jongeren. Jongeren ontmoeten elkaar graag online en nemen daar informatie tot zich. Zij wachten niet tot het acht uur journaal van de NOS, maar nemen 24/7 het nieuws, trends en ontwikkelingen tot zich. Online onderhouden zij ook contact met elkaar en worden beïnvloed door ‘influencers’, ambassadeurs, bekende Nederlanders, etc. Het zou mooi zijn als jongeren uit omgeving Soest en Baarn elkaar op een digitaal platform kunnen ontmoeten, waar lokale nieuwtjes te vinden zijn, inclusief films die draaien in De Speeldoos, of concerten te bezoeken zijn in Crescendo.

De gemeente Baarn en de gemeente Soest willen dit graag faciliteren, ingegeven vanuit lokale ontwikkelingen en activiteiten. Het platform wordt een plek waar jongeren hun talenten ontwikkelen, elkaar inspireren, meedenken over maatschappelijke uitdagingen, oplossingen bedenken en met elkaar in verbinding staan. Het wordt in feite een online broedplek en verzamel hub voor de jongerencultuur. 

Burgemeester Rob Metz: “Samen met Baarn starten we een mooi jongerenproject. Ik wens de jongeren veel succes en plezier deze zomer en ben erg benieuwd naar hun creatieve ideeën voor het platform.”  

Burgemeester Mark Röell: “Ik ben blij dat er in samenwerking met de gemeente Soest een mooi initiatief is ontstaan, speciaal voor onze jongeren. Een digitale omgeving -mede door henzelf ontwikkeld-, waar ze bij elkaar kunnen komen en nieuws, ideeën en meningen kunnen delen. Ik zie uit naar de lancering en hoop dat het zal uitgroeien tot een goed bezocht platform.” 
 

Programma Wij ZIJN AAN

Jongeren worden door professionele trainers begeleid en uitgedaagd om zelf invulling te geven aan het digitale platform. De jongeren ontdekken hun talenten en interesses en leren een aantal vaardigheden. Inhoudelijk draait het om het creëren van online content uit Soest en Baarn en maatschappelijke vraagstukken die zij onder de aandacht willen brengen (zoals overlast door Graffiti, duurzaamheidsvraagstukken, e.a.). Hierdoor kunnen zij van betekenis zijn voor anderen, meehelpen bouwen aan een fijne samenleving en zich tegelijkertijd persoonlijk ontwikkelen voor de toekomst. Het biedt ook een platform voor instellingen om te weten wat er onder jongeren leeft.

Elke jongere uit de gemeente Baarn en de gemeente Soest in de leeftijd van 12 tot 18 jaar oud is van harte welkom, mits ze bereid zijn om zich minimaal 6 dagdelen in te zetten. Een aanleg voor creatief denken, kennis van social media, bekend met tekenen, gedichten schrijven, muziek maken, of een grote ‘following’ op Snapchat of Instagram is zeer welkom.

Meld je aan, alleen, met z’n tweeën of drieën. Het project speelt zich af binnen en rondom RegioCultuurCentrum IDEA in Soest. De bijeenkomsten zijn op 11, 14,18 en 21 augustus. (Jongeren onder de 16 jaar hebben toestemming nodig van hun ouders). Aan het programma zijn geen kosten verbonden. Als waardering voor jouw inzet ontvang je een waardebon van € 50.

Aanmelden
Meedoen? Meld je aan bij Riëndy Holder via rholder@ideacultuur.nl. (VOL=VOL)

Naar overzicht