Kinderraad Soest en Soesterberg adviseert over gezondheid

Op woensdag 7 juli 2021 (10.00 – 11.30 uur) organiseert Stichting Balans samen met de gemeente Soest voor de tweede keer de Kinderraad Soest en Soesterberg. Doel is te werken aan burgerschapsvorming bij kinderen en hen betrekken bij het democratische proces. 24 kinderen van scholen uit onze gemeente gaan in gesprek met burgemeester en wethouders. Het thema dit jaar is ‘Gezondheid’. 

Coronamanifest

Een jaar geleden hebben kinderen van 12 scholen uit Soest en Soesterberg het Coronamanifest opgesteld. Dit naar aanleiding van de oproep van premier Rutte om mee te denken hoe we met elkaar om willen gaan in coronatijd. Dit bleef niet bij woorden, scholen en de gemeente Soest hebben verschillende acties georganiseerd die passen binnen de uitgangspunten van het coronamanifest. 

Gezondheid

Tijdens de kinderraad in het gemeentehuis op 7 juli a.s. zullen we hier aandacht aan besteden. 
Het thema van dit jaar is “Gezondheid”. Tijdens de Kinderraad willen we komen tot concrete acties die uitgevoerd kunnen worden door de kinderen zelf om de gezondheid van kinderen en inwoners te verbeteren. Ook adviseren zij het college.  

Scholen gaan aan de slag

Met twee afgevaardigden van de scholen uit Soest en Soesterberg, de burgemeester en wethouders (onderwijs en welzijn) bespreken we deze ideeën en adviezen met elkaar. En maken we een lijst met acties die kinderen zelf kunnen uitvoeren. Deze worden meegegeven aan de scholen. In het komend schooljaar kiezen de kinderen zelf een actie uit die ze gaan uitvoeren!

Bijwonen?

In verband met corona zit er een maximum aan het aantal volwassen dat de raadszaal in mag. Wilt u de Kinderraad bijwonen? Dat kan digitaal! De ochtend wordt live uitgezonden op het Youtube-kanaal van de gemeente Soest: 

https://www.youtube.com/user/GemeenteSoest/videos

Naar overzicht