LED-verlichting maakt rotonde verkeersveiliger

In de week van 8 tot en met 12 juni legt de gemeente Soest een systeem aan met dynamische LED-verlichting op de rotonde Koningsweg-Dalweg in Soest. Hierdoor vallen naderende fietsers en voetgangers meer op.

Wethouder Nermina Kundić: “De rotonde Koningsweg-Dalweg ligt op een kruispunt van drukke wegen in Soest. Veel fietsers voelen zich nu niet veilig bij het oversteken van de rotonde. Daarom ben ik blij dat we dit systeem aanleggen. De verlichting wordt aangebracht in het wegdek en begint te knipperen als fietsers en voetgangers de rotonde naderen. Auto’s worden zo gewaarschuwd en fietsers en voetgangers voelen zich veiliger.”

Plan verkeersveiligheid rotondes

De gemeente voert dit project in eerste instantie uit als een pilot. Het project maakt deel uit van het plan om de verkeersveiligheid voor fietsers op rotondes in Soest te verbeteren. Later dit jaar start het onderzoek naar de verkeerveiligheid op vier rotondes. Hierin betrekt de gemeente ook de ervaringen van deze pilot. Als uit de evaluatie blijkt dat deze is geslaagd, kan deze wellicht op meer plekken worden toegepast.

Naar overzicht