Livestream Een tegen eenzaamheid

Iedereen voelt zich weleens eenzaam of alleen. Wat is eenzaamheid precies? En wanneer is eenzaamheid een probleem? Wat doen wij hieraan in Soest en Soesterberg? En wat kunt u doen? Kijk mee naar de live-uitzending vanuit het gemeentehuis, waarbij wethouder Liesa van Aalst in de rol van presentator kruipt.

Aanleiding

Aanleiding voor de livestream is de Nationale Coalitie Een tegen eenzaamheid. Wethouder Liesa van Aalst heeft op 16 januari haar handtekening gezet onder het landelijk actieprogramma Eén tegen eenzaamheid van het ministerie van VWS. Doel van dit actieprogramma is de trend van eenzaamheid onder ouderen te doorbreken.

Aan tafel in het gemeentehuis had Liesa van Aalst de volgende gasten:

Stan Uyland (Fonds voor Soest)

Gert-Paul van 't Hoff ((Projectleider Signaalpunt tegen eenzaamheid)

Monique Wolfkamp (Adviseur programma ‘Een tegen Eenzaamheid’ ministerie van VWS, Welzijn en Sport en inwoner van Soest)

De livestream is terug te kijken via deze link: https://www.facebook.com/gemeentesoest/. (Ook zonder een Facebook account kunt u de livestream bekijken).

Kerngroep

Er is een kerngroep opgericht vanuit verschillende organisaties en ondernemingen, die zich actief bezighoudt met het bestrijden van eenzaamheid onder inwoners. De kerngroep bestaat uit de volgende personen:

  • Liesa van Aalst (wethouder)
  • Stan Uyland (Fonds voor Soest)
  • Anita van den Berg (Fonds voor Soest)
  • Arnaud van de Graaf (Jumbo Arnaud van der Graaf - Soest-Zuid)
  • Jan Buijze (Stichting Balans)
  • Havva Zihni (Stichting Balans)
  • Idelette Sleurink (SWOS)

Coalitie Een tegen eenzaamheid

Wilt u als inwoner ook meedoen aan 1 van de activiteiten om eenzaamheid te bestrijden? Sluit dan aan bij de Coalitie Een tegen Eenzaamheid.  Laat uw e-mailadres achter via dit formulier. Het e-mailadres wordt gebruikt om u te informeren over de activiteiten in de Week van de eenzaamheid en om u te informeren wat u nog meer kunt doen. (Dit is uiteraard geheel vrijblijvend).

Naar overzicht