Maatregelen ter ondersteuning van ondernemers in Soest

Het coronavirus heeft een negatieve impact op onze inwoners en ook op ondernemend Soest. De gemeente kan vanwege het Coronavirus uitzonderlijke maatregelen nemen. Afgelopen woensdag heeft wethouder Liesa van Aalst een open brief aan de ondernemers gestuurd. 

Wethouder Liesa van Aalst

Wethouder Liesa van Aalst geeft aan: “de afgelopen dagen is gebleken dat de gevolgen van de uitbraak van het Coronavirus breed voelbaar zijn in het Soester bedrijfsleven. De horeca wordt hard geraakt door de noodzakelijke sluiting en de supermarkten en al het personeel draait overuren om de bezoekers in hun winkels veilig te ontvangen. De gevolgen beperken zich echter niet tot deze branches, iedereen heeft op enigerlei wijze hiermee te maken.” 

Het kabinet heeft een groot pakket aan maatregelen gepresenteerd voor ondernemers om de economische gevolgen van het Coronavirus op te vangen. Ook lokaal werken we hard om ondernemers te ondersteunen. De gemeente Soest wil initiatieven van  lokale bedrijfsleven helpen, van kleine zelfstandige tot MKB’er. Daarom hebben we verschillende maatregelen getroffen die versneld ingaan. Dit betreft een eerste overzicht aan maatregelen, we beraden ons momenteel op extra aanvullende maatregelen.

Wij horen het graag als u een creatief idee heeft waarmee we ondernemend Soest en Soesterberg kunnen ondersteunen. U kunt hiervoor contact opnemen met Nynke Minkema (Bedrijfscontactfunctionaris) op nummer (035) 609 34 11 of via n.minkema@soest.nl.

Lokale maatregelen

Naar overzicht