Mantelzorgcompliment 2020

De gemeente Soest wil al haar mantelzorgers bedanken voor de goede zorg en hulp die ze geven aan hun naasten. Ieder jaar ontvangen (volwassen) mantelzorgers die zorgen voor iemand  in Soest en Soesterberg het mantelzorgcompliment. Dit is een waardering voor de onbetaalde zorg en hulp die mantelzorgers voor langere tijd bieden voor een familielid, vriend of kennis. Dit jaar is de waardering een ‘Knollenbon’. Dit zijn waardebonnen die je kunt inleveren bij verschillende winkels en restaurants in Soest en Soesterberg.

Wethouder Liesa van Aalst: “Veel inwoners van Soest en Soesterberg zorgen voor een ander. Als dat langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke of gehandicapte naaste is, dan is dat mantelzorg. Deze doelgroep is voor veel mensen onzichtbaar. Deze mensen willen we graag de waardering geven die ze verdienen.”

Wanneer ben je mantelzorger?

Mantelzorgers die zorgen voor iemand in Soest of Soesterberg kunnen het compliment aanvragen. Twijfelt u of u mantelzorger bent? Kijk dan onze video’s via het Youtube kanaal www.youtube.com/gemeentesoest . Twee mantelzorgers vertellen hun verhaal. Bij het Steunpunt Mantelzorg kunt u terecht voor praktische hulp of een luisterend oor. Informatie over mantelzorg in de gemeente Soest vindt u via https://zorgzaam.soest.nl/mantelzorg.

Aanvraag mantelzorgcompliment

Bent u of kent u een mantelzorger die het compliment verdient? Vraag het compliment dan aan op maandag of woensdag tussen 9 en 12 uur via 035-6093001 of via onze website https://zorgzaam.soest.nl/mantelzorg. Doe dit voor 30 oktober a.s. Voor het Steunpunt Mantelzorg is dit ook een mooi moment om te horen hoe het met al onze mantelzorgers gaat. We gaan hierover graag met u in gesprek.

Krijgt u of degene voor wie u zorgt ondersteuning van een van de volgende organisaties? Dan ontvangt u het compliment automatisch. Aanvragen bij de gemeente is dan niet nodig. De volgende organisaties doen mee: Steunpunt Mantelzorg, King Arthur Groep, Welzin, SWOS, MEE, Saar aan Huis, Interact Contour en Lyvore verzorging/verpleging thuis.

Naar overzicht