Opening mountainbikeroute

Op zaterdag 20 januari is op de Bergjes (parkeerplaats tegenover restaurant ’t Hoogt) de nieuwe mountainbikeroute geopend door wethouders Aukje Treep van gemeente Soest en Rutger Dijksterhuis van gemeente Amersfoort.

De bestaande MTB-route van Soest is uitdagender gemaakt en verbindt nu ook Amersfoort met de Soester route en de route van Lage Vuursche. Daarvoor hebben zowel de gemeente Soest als enkele particuliere terreineigenaren (o.a. Utrechts Landschap en ASR) hun terreinen opengesteld. Utrechts Landschap heeft het mogelijk gemaakt dat de gewenste verbinding met Amersfoort gerealiseerd kon worden.

De aanleg van de nieuwe route is uitgevoerd door de stichting MTB Utrechtse Heuvelrug, onderdeel van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Het Nationaal Park heeft de aanleg ook financieel mogelijk gemaakt. Het onderhoud van de route zal door vrijwilligers van de stichting MTB Utrechtse Heuvelrug worden uitgevoerd.

Met de aanleg van deze langere en uitdagende route faciliteren we alle gebruikers in de bos- en natuurgebieden rondom Soest, Soesterberg en Amersfoort. De verschillende gebruikers hebben hun eigen paden. Er wordt ook op toegezien dat de mountainbikers op de nieuwe route blijven en geen gebruik maken van onder meer de bospaden voor de wandelaars.

Op de website stichting MTB Utrechtse Heuvelrug, www.mtb-utrechtseheuvelrug.nl kunt u de exacte route met startlocatie vinden. Ook kunt u via deze website het digitale vignet kopen dat nodig is om gebruik te maken van de route. De kosten voor het vignet (jaarvignet) bedragen 7,50 euro. Hiervan wordt onder meer het onderhoud aan de route bekostigd.