Openstelling gunningstermijn lokale publieke media instelling in Soest

In oktober 2019 is de nieuwe gunningstermijn van Radio Soest voor vijf jaar ingegaan. Door de vorming van een streekomroep Eemland 1 waarin radio Soest samenwerkt met andere lokale omroepen uit de regio, is er een nieuwe situatie ontstaan. Daardoor wordt opnieuw de gunningstermijn opengesteld. Lokale omroepen die voor de komende vijf jaar in aanmerking willen komen voor de aanwijzing voor de gemeente Soest door het Commissariaat voor de Media, kunnen daarvoor een aanvraag indienen voor 3 juni 2021.

De gemeenteraad van Soest beoordeelt de aanvragen op basis van de criteria en stelt een advies op voor het Commissariaat voor de Media. Het Commissariaat voor de Media verleent, steeds voor vijf jaar, een aanwijzing voor de gemeente Soest aan één lokale/streek omroep.

Aanmelden

Aanmelden gaat via een aanmeldformulier op de website van het Commissariaat van de Media: www.cvdm.nl/toestemmingen/lokale-omroep-beginnen. Hier is ook uitgebreide informatie te vinden over de procedure en de voorwaarden voor de aanvragers.

Naar overzicht