Opknapbeurt speelplekken park Boerenstreek en park Klaarwater

Spelen is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Wij zorgen daarom voor aantrekkelijke en duurzaam ingerichte speelplekken. Deze speelplekken worden intensief onderhouden zodat ze veilig zijn en voldoen aan de wettelijke eisen. Soms voldoet regulier onderhoud niet meer en worden speelplekken in zijn geheel opgeknapt. Dit najaar wordt daarom de speelplek in het centrale park in de wijk Boerenstreek en de speelplek in het park achter Honsbergen in de wijk Klaarwater opgeknapt. De meeste speeltoestellen zullen worden vervangen. Wij nodigen omwonenden en gebruikers uit om te stemmen op hun favoriete ontwerp speelplaats.

Speelplek park Klaarwater

In park Honsbergen, Klaarwater, ligt een grote speelplek voor kinderen tot en met 12 jaar oud. 
Deze speelplek is tijdens de renovatie van het park in overleg met de wijkbewoners in 2008 bedacht en aangelegd. Door vuurwerkschade en vandalisme zijn de speeltoestellen en de kunstgrasondergrond beschadigd. De schade is zo omvangrijk dat herstel van de schade niet in verhouding staat met de restwaarde van de speeltoestellen en de ondergrond. Wij gaan de huidige speeltoestellen en de ondergrond vervangen door ‘hufterproof speeltoestellen’ die in gras of zand mogen staan. Hierdoor is straks de nieuwe speelplek minder vandalisme gevoelig.

Speelplek park Boerenstreek

In 2004 is ‘t Veenpark met daarin diverse speelplekken aangelegd. De speeltoestellen in de zandondergrond, waaronder het grote speelschip, zijn verouderd en toe aan vervanging. Wij gaan deze speeltoestellen vervangen door nieuwe speeltoestellen die weer in het zand mogen staan. 
Het klimtoestel in het rode kunstgras op het plein is in 2010 door het Wijkbeheerteam Boerenstreek geschonken aan de buurt en blijft behouden.

Inwoners kunnen stemmen op hun favoriete ontwerp speelplek

Voor beide speelplekken worden vier verschillende ontwerpen gemaakt. Elk ontwerp past binnen het beschikbare budget en de randvoorwaarden vanuit het beleid en beheer. Inwoners uit de wijk Klaarwater en de Boerenstreek en gebruikers van de speelplekken mogen kiezen (stemmen) welk ontwerp zij willen. Het ontwerp met de meeste voorkeurstemmen zal komend najaar worden aangelegd.

Wilt u stemmen?

Inwoners die willen stemmen kunnen zij zich tot 24 juni aanmelden door een mail te sturen naar o.v.v. speeltuin Klaarwater of speeltuin Boerenstreek. 

Voor de zomervakantie ontvangen de inwoners die zich hebben opgegeven een e-mail met informatie over de vier verschillende ontwerpen en een link waarmee ze kunnen stemmen. 
Per woonadres mag maximaal één voorkeur worden aangegeven. 

Direct omwonenden ontvangen van ons een brief. Bij beide speelplekken zal tevens een informatiebord komen te staan met de oproep om te stemmen en de werkwijze.

Naar overzicht