Opruimen afgevallen bladeren

Het is herfst en de bomen verliezen hun blad. Soest is een gemeente met veel prachtige bomen. Op diverse plaatsen worden daarom bladkorven uitgezet.

Vanaf 14 oktober plaatsen we op diverse locaties in Soest en Soesterberg bladkorven in de wijk. U kunt hierin uw bladafval kwijt. Is de wijk schoon, dan halen wij de korven weg en verplaatsen wij de korven naar een andere wijk.

Waar en wanneer?

Waar en wanneer worden de bladkorven geplaatst? Dit kunt u hieronder via de bladkorvenkaart bekijken.

Bladkorvenkaart

Aanpak boomrijke gebieden

In de boomrijke gebieden zoals aan de Bartolottilaan en Van Beuningenlaan in Soest-Zuid en in Soestduinen worden geen bladkorven geplaatst.  In deze zeer boomrijke gebieden raken de bladkorven namelijk te snel vol.  Inwoners mogen het blad op hopen vegen langs de kant van de weg. De hopen blad dienen goed toegankelijk te zijn, dus niet achter bomen of andere obstakels. Deze bladerhopen worden net als de bladeren in de korven met de bladzuiger opgezogen. Op deze wijze kunnen ook deze boomrijke gebieden snel en efficiĆ«nt van bladafval worden ontdaan. 

Wat mag in de bladkorf?

In de bladkorven kunnen inwoners  bladeren kwijt. Er mag geen snoeiafval, takken of ander groen in geplaatst worden. De afvoer van de bladzuiger die de korven leegzuigt raakt anders verstopt van takken, planten of ander (tuin)afval.

Wat als er geen bladkorf in de straat staat?

Er zijn 100 bladkorven beschikbaar in de gemeente Soest, dit betekent dat er niet overal een bladkorf staat. Probeer de bladeren zoveel mogelijk in de bruine afvalbak te doen.

Wanneer worden de korven geleegd?

De bladkorven leegt RMN (Reinigingsbedrijf Midden Nederland)  twee keer per week. Bij herhaaldelijk misbruik wordt de bladkorf verwijderd.

Wanneer worden de korven weggehaald?

Wanneer deze wijken zijn ontdaan van het afgevallen blad, dan verplaatst de gemeente de bladkorven.

RMN en Eemfors ruimen blad op in de wijken

Vanaf 11 november zijn er medewerkers van RMN en Eemfors in de wijken actief om samen ervoor te zorgen dat de afgevallen bladeren worden opgeruimd. Voor de actie wordt in totaal zes weken uitgetrokken. RMN vraagt aan inwoners om de auto tijdelijk ergens anders te parkeren als zij merken dat de bladploeg in hun straat bezig is. De auto wordt dan niet vies door weggeblazen straatvuil en de medewerkers kunnen ongehinderd hun werk doen.

Naar overzicht