Oudste inwoonster Soest overleden

De oudste inwoonster van Soest, mevrouw Pennarts-Elfferich is 20 oktober op 109-jarige leeftijd overleden. Ze was niet alleen de oudste inwoonster van Soest maar ook van de provincie Utrecht en de één na oudste van Nederland.

Burgemeester Rob Metz van de gemeente Soest heeft de afgelopen jaren regelmatig contact gehad met mevrouw Pennarts. “Als burgemeester ga ik langs bij inwoners van 100 jaar en ouder als ze jarig zijn. Mits ze daar prijs op stellen natuurlijk. Mevrouw Pennarts heb ik meerdere keren mogen ontmoeten. Ik heb grote bewondering voor haar. Ondanks haar hoge leeftijd stond ze nog midden in het leven. Ze had veel belangstelling voor anderen en ik weet nog dat ze vertelde dat ze graag handwerk deed, niet alleen voor haarzelf maar juist ook voor anderen.”

Vanwege de Coronamaatregelen kon burgemeester Metz haar laatste verjaardag niet meemaken. “Ik had haar graag nog een mooie plant gegeven voor op het balkon – mevrouw Pennarts wilde als ik op verjaardagbezoek kwam nooit bloemen want van een plant kon ze veel langer genieten. Het is jammer dat ze de 110 niet heeft gehaald. Ik wens haar nabestaanden sterkte met het verwerken van het verlies van deze bijzondere vrouw.”

Naar overzicht