Plaatsing van eerste ‘kjoeps’ voor Soester jongeren

Er is al langere tijd een maatschappelijke behoefte om plekken voor jongeren in te richten. Deze behoefte heeft geleid tot het plan om vijf kjoeps in onze gemeente te plaatsen. Drie in Soest en twee aan de randen van Soesterberg. De eerste drie in Soest worden deze week geplaatst.

Verschillende locaties

In overleg met inwoners zijn de verschillende locaties bepaald. De drie locaties in Soest zijn op de Zuidergracht, de Oostergracht en Raadhuisplein (net buiten de gemeentetuin bij de parkeervakken aan de Dalweg). Voor Soesterberg viel de keus op een locatie aan de Kampweg (net over het viaduct van de A28) en een tweede net achter de kruising van de Rademakerstraat/Kerklaan.

Op veel van deze locaties komen nu ook vaak jongeren samen. De kjoep biedt een overdekte hangplek die tegen een stootje kan en geluidsarm is. De afspraak met de jongeren die de kjoep gebruiken is dat zij de plek netjes houden en rekening houden met de omgeving.

Werkzaamheden

Dinsdag 11 januari 2022 zijn de voorbereidende werkzaamheden gestart. Vrijdag 14 januari 2022 worden de drie kjoeps in Soest geplaatst. De twee kjoeps in Soesterberg worden later dit jaar geplaatst.

Naar overzicht