Prentenboek cadeau voor alle kleuters uit Soest en Soesterberg

De afgelopen jaren heeft de Gemeente Soest aan de landelijke actie ‘Geef een prentenboek cadeau’ meegedaan, zo ook dit jaar. Alle kleuters van groep 1 en 2 van de basisscholen uit Soest en Soesterberg ontvangen het prentenboek ‘Woeste Willem’. Als gemeente vinden we het belangrijk dat ieder kind de kans krijgt om voorgelezen te worden. 

Wethouder Harrie Dijkhuizen: “Als gemeente vinden we het belangrijk dat ieder kind wordt voorgelezen. Voorlezen maakt van kleintjes grote lezers. Op deze manier willen we een extra impuls geven aan voorlezen en lezen. Alle leerlingen van de groepen 1 en 2 in Soest en Soesterberg ontvangen het prentenboek ‘Woeste Willem’. Ik wens de kinderen samen met hun ouder(s)/verzorgers veel leesplezier!”

Vanwege de Corona-maatregelen en het geldende protocol, kan de wethouder helaas niet op bezoek bij de kleuters om voor te lezen en de eerste boeken uit te delen. Bibliotheek IDEA zorgt ervoor dat de boeken in alle klassen terecht komen.  

Voorlezen en vrij lezen is essentieel voor de (taal)ontwikkeling van kinderen. Het effect op woordenschatontwikkeling is onevenaarbaar: met een kwartier vrij lezen per dag leren kinderen gemiddeld 1000 woorden per jaar!
 

Naar overzicht