Sluiting pand Weteringpad

Begin maart zijn bij een controle illegale wapens en drugs aangetroffen in een pand aan het Weteringpad te Soest. De controle gebeurde naar aanleiding van een melding. Burgemeester Metz heeft toen het pand direct gesloten voor een periode van drie weken. Na ontvangst van de rapportage van de politie sluit burgemeester Metz het pand nu voor twaalf maanden. 

De burgemeester sluit het pand op grond van de Opiumwet. De periode van twaalf maanden is nodig om de bekendheid van het pand binnen het criminele circuit te doorbreken. Daarna kan de eigenaar het pand weer gebruiken als bedrijfspand.

Burgemeester Metz: “Door een melding van een burger heeft de gemeente samen met de politie onderzoek gedaan naar dit pand. Hierdoor zijn de wapens en drugs gevonden en heb ik het pand gesloten. Er komen steeds vaker meldingen van inwoners over dit soort zaken bij ons binnen. Hier ben ik heel blij mee, want alleen samen met onze inwoners kunnen we Soest veiliger maken! Inwoners kunnen ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem melding doen.”

Naar overzicht