Smitsveen reageert op voorstellen aanpassing Smitsplein

‘Hoe kan het Smitsplein groener en functioneler worden?’ is al enige tijd de vraag. Om daarop antwoord te geven werd op meerdere momenten met inwoners van Smitsveen gesproken en dat leverde verschillende verbetervoorstellen op. Die voorstellen werden afgelopen week zichtbaar op een overzichtsposter. Aan de hand van dat overzicht stelden we inwoners de vraag ‘Is dit inderdaad wat u wilt?’.

Positieve reacties

Tijdens een rondgang door de wijk gaven inwoners overwegend positieve reacties. Dat betekent dat nu een start gemaakt kan worden met de uitvoering van de plannen. De suggesties die inwoners nog gaven, worden bij de uitvoering zoveel mogelijk verwerkt.

Van maandag 23 tot en met zondag 29 september, werd tijdens reguliere activiteiten in de wijk Smitsveen over de voorstellen gesproken. Inwoners konden bijvoorbeeld bij de lunch in de Open Hof, of rondom een sportmoment in de gymzaal, de voorgestelde aanpassingen bekijken. Uiteraard was er daarbij mogelijkheid om hierover in gesprek te gaan met medewerkers van de gemeente. Inwoners gaven tijdens de gesprekken vooral aan blij te zijn dat er wat gaat gebeuren en vonden de aanpassingen er goed uit zien. Zorgpunten over bijvoorbeeld overlast zijn ook genoteerd, om ervoor te zorgen dat het Smitsplein straks voor zoveel mogelijk mensen een prettige plek is.

Chillen met een dakje

Vooral de jongeren die in de gymzaal sporten en kinderen van groep 7/8 van de Waterinkschool, gaven aan te willen ‘voetballen en chillen’. En dat laatste het liefst met een dakje en gratis WiFi. De vernieuwing van de voetbalkooi en het extra panna-veldje werden dan ook goed ontvangen. Veel jongeren gaven aan de extra fitness/calisthenics toestellen cool te vinden. We onderzoeken nog of het dakje en het WiFi positief uitpakken in de praktijk. Met de gebruikers wordt het soort fitnesstoestellen nog gekozen. Een watertappunt werd door velen nog op de overzichtsposter gemist. "Goed punt", zegt wethouder Liesa van Aalst daarover. "Dat nemen we zeker mee in de uitwerking, want water drinken is ook nog eens heel gezond!".

Groen en picknicken

Vele mensen zijn blij met de plannen voor het groen. Zij zien zichzelf wel zitten aan de picknicktafel. Deze tafels komen op de plaats van de betonnen bankjes. Er komt onder andere een nieuwe boom op het plein en de parkeerplaatsen achter de sporthal worden verplaatst. In plaats daarvan komen twee bomen en hoge beplanting. De doorgang aan de rechterkant bij de sporthal wordt afgesloten, omdat die als onveilig wordt ervaren.

Speeltuin Weegbreestraat

Tegelijkertijd konden bewoners van de Weegbreestraat stemmen op drie verschillende varianten speeltoestellen voor op het grasveld in hun straat. Conform winnende variant A komen hier een schommel, bokspringpalen en een speeltoestel met meerdere speelfuncties. Tijdens de inloopmomenten in de Albert Heijn heeft een aantal bewoners ook haar zorgen geuit. Hoewel veel mensen blij zijn met de nieuwe speeltuin, zijn er ook mensen die ongerust zijn dat de speelplek met name ’s avonds geluidsoverlast gaat geven. In overleg bekijken we hoe de nieuwe speelplek voor iedereen leuk wordt én blijft.

Meer informatie op deze website: Uitvoeringsplan Smitsveen

Naar overzicht