Soest pakt hard rijden aan met drempels

Een van de risico’s voor verkeersongevallen is hard rijdend verkeer. De gemeente Soest legt nog dit jaar acht drempels aan tegen te hard rijden. Normaal plaatst de gemeente alleen drempels in combinatie met groot onderhoud van wegen. Maar op verzoek van bewoners legt de gemeente nu een aantal drempels eerder aan. 

Veiligheid voorop

Wethouder Nermina Kundić: “Bewoners geven regelmatig aan dat er in hun straat te hard wordt gereden. Als gemeente nemen we normaal alleen snelheidsremmende maatregelen, zoals drempels, als de weg aan groot onderhoud toe is. Op die manier wordt werk met werk gecombineerd. Groot onderhoud laat vaak lang op zich wachten, wat voor frustraties zorgt bij bewoners. Om toch iets te kunnen doen aan meldingen op het gebied van snelheid hebben we nu een budget beschikbaar gesteld waaruit de aanleg van een aantal drempels worden betaald. Deze aanpak is erop gericht om hard rijden en daarmee ongevallen te voorkomen. We treffen maatregelen waar de risico’s op hard rijden groot zijn.” 

Als eerste de wegen waar het hardst wordt gereden

Het hele jaar door worden meldingen over te hard rijden verzameld. Zo’n melding wordt toegevoegd aan een lijst als de locatie aan een aantal voorwaarden voldoet. Zo moet de weg in een 30 kilometer-per-uur-gebied liggen. De weg is lang en recht. En de weg staat de komende jaren niet op de planning voor groot onderhoud. De wegen waar het hardst wordt gereden komen als eerste aan de beurt voor een drempel. Op de volgende wegen wordt dit jaar een drempel aangelegd; Koninginnelaan, Rademakerstraat, Schoutenkampweg, Van der Weydenstraat, Varenstraat (2x), Weegbreestraat en Wilhelminalaan. Met beperkte middelen kan zo op een redelijk eenvoudige manier op korte termijn een bijdrage worden geleverd aan het terugdringen van het risico van hard rijdend verkeer.

Naar overzicht