Soest start nieuwe subsidie energiebesparing

Huurders en woningeigenaren kunnen 70 euro subsidie krijgen, als ze kleine energiebesparende maatregelen in hun woning aanbrengen. De nieuwe regeling Energiebesparing Soest geldt tot en met 31 juli 2022. Er is subsidie beschikbaar voor 1.500 huurders en 1.000 woningeigenaren in Soest en Soesterberg. Met deze subsidie stimuleert de gemeente Soest het nemen van energiebesparende maatregelen aan de woning. 

Subsidie nu ook voor huurders

Energiebesparing is een van de doelen uit het Programma Energietransitie. Minder energie gebruiken zorgt ook voor vermindering van CO2-uitstoot. De subsidie Energiebesparing Soest 2021-2022 is het vervolg op de subsidie Energievoucher (2020-2021). De energievoucher was 65 euro waard en kon door 2000 woningeigenaren in de gemeente worden benut. Dat hebben zij snel gedaan, daarom nu deze nieuwe subsidie. De nieuwe subsidie Energiebesparing Soest is 70 euro waard. Hij is voor nog eens 1000 woningeigenaren bestemd, maar ook voor 1.500 huurders dit keer.

Kleine energiebesparende maatregelen

De subsidie kan alleen worden besteed aan kleine energiebesparende maatregelen. Het geldt niet voor zonnepanelen of uw vloerisolatie. Dat zijn geen kleine energiebesparende maatregelen. De kleine energiebesparende maatregelen waarvoor de subsidie wel bestemd is, staan op een lijst die u kunt bekijken op  www.duurzaambouwloket.nl/rrew-soest. Enkele voorbeelden van de lijst: waterbesparende douchekop, douchetimer, waterstraal regelaar/perlator, woningventilatie, deurdranger, energie verbruiksmanager, slimme thermostaat, leidingisolatie en/of radiatorfolie etc.

De subsidie aanvragen

Duurzaam Bouwloket is het Energieloket van de gemeente Soest. Via de website www.duurzaambouwloket.nl/rrew-soest  vraagt u digitaal de subsidie aan.

Naar overzicht