Speciaal voor senioren: doe mee met het openbaar vervoer

Speciaal voor senioren organiseren OV-ambassadeurs een proefreis en een maandelijks inloopspreekuur in Soest.

Doe mee met de proefreis

Tijdens de proefreis laten OV-ambassadeurs senioren oefenen met het reizen met bus en trein. Op de stations krijgt u duidelijk uitgelegd hoe u kunt in- en uitchecken met uw OV-chipkaart bij verschillende vervoerders en hoe de kaartautomaat werkt. Ook kunt u oefenen met het laden van reissaldo en het ophalen van verschillende producten, zoals een keuzedag en meereiskorting.

U reist wel op eigen kosten. Neem daarom uw geldige OV-chipkaart mee, of koop tijdens de proefreis uw kaartje. 

Datum:  vrijdag 28 oktober 2022
Locatie: vanuit Soest 

Aanmelden

Aanmelden: via proefreis voor senioren. Of bel met OV-ambassadeurs via telefoonnummer 038-454 01 30. Na aanmelding wordt u telefonisch ge├»nformeerd over het exacte tijdstip en opstapplaats vanuit uw eigen woonplaats.

Kom naar het inloopspreekuur

Senioren met vragen over reizen met het openbaar vervoer (OV) kunnen terecht op het OV-inloopspreekuur. OV-ambassadeurs, vrijwilligers en zelf ook 55-plussers, houden maandelijks een inloopspreekuur om uitleg over reizen met trein en bus te geven.

De OV-ambassadeurs geven uitleg over hoe u bijvoorbeeld een OV-chipkaart aanvraagt, of hoe het gaat met de keuzedagen. Ook informeren zij u over verlenging van een abonnement. En als u (onverwacht) noodgedwongen afhankelijk bent van het OV maar nog niet helemaal weet hoe het werkt. Kom vrijblijvend langs en laat u informeren.

Datum: dinsdag 8 november 2022 en dinsdag 13 december 2022
Locatie: Ontmoetingscentrum De Klarinet, Klarinet 29, Soest
Tijd: 10.00 tot 11.30 uur