Spitsbus 272 krijgt nieuwe route

De bus naar Utrecht Science Park rijdt vanaf 15 december via de Koningsweg en krijgt daar een nieuwe halte. De bus stopt dan niet meer bij de haltes in Smitsveen. Dat voorstel doet Syntus. De Provincie Utrecht beslist hierover in september.

Nieuwe route voor meer busreizigers

Voor reizigers uit Smitveen is de Koningsweg verder weg. Maar voor reizigers uit Overhees komt de spitsbus dichterbij. En voor reizigers uit Bunschoten, Baarn of Soestdijk wordt de reistijd korter. Daarmee wordt de bus straks voor meer reizigers een beter alternatief voor de auto.

Overstappen of naar Koningsweg

Reizigers in Smitsveen kunnen straks nog wel met bus 573 en op station Soest-Zuid overstappen. Zij kunnen ook opstappen op de Koningsweg. Daar maken we een extra bushalte. Deze komt tussen de rotondes met de Dalweg en de Dorpsstreek.

Bezwaar tegen de nieuwe halte?

De gemeente gaat niet over de routewijziging van de bus. Maar u kunt tot 27 september 2019 wel bezwaar maken tegen de aanleg van nieuwe bushaltes langs de Koningsweg. Meer informatie daarover leest u in het verkeersbesluit in de Staatscourant op Overheid.nl

Naar overzicht