Stap in je leven 2.0! Leven met een ziekte of lichamelijke beperking

In het najaar start in onze gemeente een initiatief van Mijn Leven 2.0, om inwoners met een ziekte of beperking te helpen hun leven zo prettig mogelijk vorm te geven. Het gaat om mensen die in de loop van hun leven te maken krijgen met een ziekte of fysieke beperking. Hun leven zag er daarvoor dus anders uit. Het initiatief heet om die reden: ‘Stap in je leven 2.0’. Inwoners uit Soest en Soesterberg krijgen hiermee vernieuwende ondersteuning om de mogelijkheden en talenten die ze wél hebben, nog beter te benutten.

Wat doet Mijn Leven 2.0?

Na een ongeval, herseninfarct of ziekten als kanker of reuma, zijn er vaak blijvende gevolgen in het dagelijks leven. Mijn Leven 2.0 wil inspireren en steunen bij het (weer) vormgeven van je leven. Inspireren door ervaringen te delen van anderen die hetzelfde meemaakten, en steunen door het attent maken op informatie, hulp en hulpverleners met expertise op het gebied van goed leven met een ziekte of fysieke beperking. Kortom, waardevolle info of contacten die eerder niet altijd makkelijk te vinden waren. Mijn Leven 2.0 richt zich niet op de ziekte of beperking, maar juist op alles wat een leven daarmee prettiger kan maken.

Wat mogen inwoners uit Soest en Soesterberg verwachten?

In onze gemeente werkt Mijn leven 2.0 aan de ontwikkeling van een videoservice en een mini-coaching ‘Stap in je leven 2.0’. Deze twee diensten worden mede mogelijk gemaakt door een gemeentelijke subsidie vanuit het Innovatiefonds Sociaal Domein. Ecare4you, de organisatie die het initiatief nam voor Mijn leven 2.0, is daarom nu op zoek naar ervaringsdeskundigen uit Soest en Soesterberg met een fysieke beperking of ziekte die hun leven (weer) op de rit hebben. Die ervaring wordt gebruikt voor onder andere korte inspirerende video’s en verhalen voor op de website.

Helpt u mee?

Kreeg u in de loop van uw leven te maken met een fysieke beperking of ziekte en heeft u uw leven inmiddels (weer) op de rit? Woont u in de gemeente Soest en wilt u meewerken aan een interview of film waarmee u anderen tot steun kunt zijn? Laat het weten via mail, app of telefoon: of 06-12 27 20 27. Zij neemt dan contact met u op.

Meer informatie

Mijn Leven 2.0 wil mensen met een ziekte of beperking inspireren en ondersteunen bij het (weer) oppakken van hun leven. Het is een project van de coöperatie Ecare4you en wordt ondersteund door de gemeente Soest. Meer informatie is te vinden via www.mijnleventweepuntnul.nl.

Naar overzicht