Start renovatie riolen in verschillende straten in Soest en Soesterberg

In verschillende straten in Soest en Soesterberg vertonen stukken van het riool gebreken. In de periode januari tot en met maart 2021 renoveren we deze gedeeltes van het riool.

Voorbereiding

Als voorbereiding voor het herstel van de gebreken gaat het bedrijf  MJ Oomen de stukken van het riool schoonmaken en controleren. Dit werk voert het bedrijf in januari uit.

Renovatie van binnenuit

Na de controle herstelt M.J. Oomen de gevonden problemen. Zij renoveren de rioleringen van binnenuit. Dit gebeurt met een kous die ze in het riool aanbrengen.  Op die manier hoeven we de straat niet open te breken.

Verkeer

Het verkeer kan tijdelijk last hebben van de werkzaamheden. De vrachtauto‚Äôs die reinigen en renoveren staan midden op straat of op het fietspad. Dit kan helaas niet anders. De verblijftijd boven de put duurt circa 20-30 minuten tot 1 dag. Werkzaamheden in drukke straten voeren we uit buiten de spits. Er is dan begeleiding van verkeersregelaars. 

Wat merken inwoners van de werkzaamheden?

Meestal merken inwoners weinig tot niets van de werkzaamheden. Men kan het toilet en de douche gewoon gebruiken. Om een grote hoeveelheid afvalwater te voorkomen vraagt de aannemer om tijdens het renovatiewerk geen wasmachine, vaatwasser of ligbad te gebruiken. Omwonenden die het betreft informeren zij hier vooraf over.

Tijdens de reinigingswerkzaamheden is het mogelijk dat bij wastafels of gootstenen wat water opborrelt. Dit ontstaat door luchtverplaatsingen in het hoofdriool. Hierdoor kan soms geuroverlast ontstaan.

Tips om geuroverlast op te lossen

  • Merkt u geuroverlast? Laat dan even leidingwater door de wastafel, gootsteen of douchebak stromen
  • Houd op het oment van de reinigingswerkzaamheden het deksel op de WC gesloten.
Naar overzicht