Subsidieregeling regenton en compostvat is verlengd

De subsidieregeling regenton en compostvat is verlengd tot en met 2022. Als inwoners van Soest en Soesterberg een regenton of compostvat kopen bij een van de deelnemende bedrijven, is de btw terug te vragen via de website van de gemeente.

Waarom deze subsidie?

Bewust omgaan met regenwater wordt steeds belangrijker. Door regenwater aan de bodem terug te geven, zorgen we ervoor dat de bodem niet verdroogt. Ook stromen onze riolen dan minder snel over bij zware regenval. De gemeente houdt hier ook rekening mee als er nieuwe straten en riolen worden aangelegd.

Door het toevoegen van extra compost aan onze bodem houden we het regenwater beter vast in de bodem. Om duurzaam en bewust om te gaan met regenwater kunt u ook subsidie aanvragen voor de aanleg van een groen dak en voor het afkoppelen van regenwater naar het riool.

Hoe vraag ik de subsidie aan?

U koopt een regenton of een compostvat bij een bedrijf dat meedoet. Op dit moment zijn dat: Welkoop, Vaarderhoogt, DAVO en Tonnellerie den Oude in Soest en het Karweihuis in Soesterberg.

Meer informatie en het digitale aanvraagformulier vindt u op de pagina over de subsidie regenton en compostvat. U moet daarbij ook de bon uploaden, dus bewaar die goed. 

Zorg voor nu en later, pak die ton voor groen en water!

Naar overzicht