Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb

Met het begin van de lente op 21 maart opent ook de Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK) van het Rijk. Is uw mkb onderneming energie-intensief? Kijk dan of u in aanmerking komt voor TEK. Met deze tegemoetkoming krijgt u een adempauze zodat u uw bedrijf toekomstbestendig kunt houden. 

TEK aanvragen

U kunt de tegemoetkoming aanvragen vanaf 21 maart 2023 om 09.00 uur tot en met 2 oktober 2023 om 17.00 uur. De regeling geldt met terugwerkende kracht van 1 november 2022 tot en met 31 december 2023.

Dit zijn de belangrijkste voorwaarden:

  • Uw energiekosten bedragen minimaal 7 procent van uw totale omzet (energie-intensiteitseis).
  • U bent mkb’er volgens de mkb-toets van de Europese Commissie.
  • U heeft een zakelijk energiecontract dat op naam van uw onderneming is afgesloten.
  • Uw onderneming is uiterlijk 31 december 2022 bij KVK ingeschreven. 

Het Rijk verwacht veel aanvragen, dus het kan erg druk zijn. Houd u hier rekening mee? U hoeft niet meteen de eerste dag aan te vragen.

Energie-intensiteit berekenen

Om TEK te ontvangen, moeten uw energiekosten minimaal 7 procent van uw omzet bedragen. Dit wordt berekend met uw omzet, de modelprijs voor energie en uw standaardjaarverbruik.

Op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland staan Rekenvoorbeelden energie-intensiteit TEK. Zo schat u in of u in aanmerking komt.

Vragen?

Heeft u een vraag? Stel deze dan via de live chat (via de oranje chatbutton op deze pagina) op of bel naar 088-042 44 60 op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur.

Duurzaam ondernemen en energie besparen?

Vraag advies aan lokaal energieconsulent bedrijven Bas de Haas van BMO Soest via 06-538 437 94.