Telefonische dienstverlening per 1 januari aangepast

Gemeente Soest past de bereikbaarheid van het Telefonisch Informatie Punt (TIP) aan. Het TIP behandelt alle telefonische vragen van inwoners. De huidige capaciteit van het informatiepunt wordt volledig naar de ochtend verplaatst. In de middag is het TIP gesloten.

Balies houden openingstijden

Inwoners kunnen op verschillende momenten in de week op afspraak terecht bij de gemeentebalie. Aan deze openingstijden verandert niets. De receptie, waar inwoners ook producten kunnen afhalen, blijft dagelijks open van 8:30 tot 17:00 uur. De vrijdagmiddag is daarop een uitzondering. Dan sluit het gemeentehuis om 12:30 uur.

Uitkomst begroting

De sluiting van het TIP in de middag is een van de uitkomsten van de begroting die de gemeenteraad in november vaststelde. Door in te zetten op bereikbaarheid in de ochtend kan de gemeente makkelijker uitval van medewerkers opvangen en daarmee besparen op inhuurkosten. Daarnaast ziet de gemeente vooral in de ochtenden een piek in het aantal telefoontjes. Deze piek kan zo beter opgevangen worden zonder dat er personeelsuitbreiding nodig is.

Diversiteit in dienstverlening

Gemeente Soest vindt het belangrijk om voor elke inwoner bereikbaar te zijn. Een goed werkend Telefonisch Informatie Punt is daar onderdeel van. Daarnaast wordt er hard gewerkt aan toegankelijke digitale dienstverlening en voldoende fysieke bereikbaarheid. Het aanvragen van producten en diensten of het maken van een afspraak kan op elk moment van de dag via deze website.

Openingstijden TIP per 1-1-2020

Maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 12:30 uur.

Naar overzicht